Wiosna! Dudek był zawsze dla mnie marzeniem fotograficznym, tej wiosny do dobrego zdjęcia jakby bliżej.
35
36
37
pozdrawiam
Wersja do druku
Wiosna! Dudek był zawsze dla mnie marzeniem fotograficznym, tej wiosny do dobrego zdjęcia jakby bliżej.
35
36
37
pozdrawiam
Do dudka mam uwagę czysto techniczną - zastosowałbym mniejszy stopień wyostrzenia. Jeśli oko odbiorcy już widzi ten zabieg znaczy trzeba o stopień mniej. A tak, to fajne ujęcia i dobre światło ...no i sama obserwacja świetna.
tryton może masz racje , generalnie w czasach gdy ostrość jest najważniejszym kryterium można się pogubić:) ale wierz mi staram się:)
Dobra "dudkowa" seria. Moim faworytem jest zdjęcie nr. 35.
Zazdroszczę modela. :)
Sam mam czasem problemy z nadążeniem za preferencjami dzisiejszych czasów :) Generalnie stosuję się do rady, którą kiedyś dostałem, że gorzej będzie wyglądać zdjęcie przeostrzone od lekko niedoostrzonego. Ale to nieraz trudny kompromis, bo ptaki czy makro faktycznie wymagają nieraz żyletek. Można też przyjąć kryterium zauważalności przez odbiorcę stosowania wyostrzenia (analogicznie jak z fleszem - gdy odbiorca od razu zauważa, że był użyty to nie jest dobrze).
Wszystkie Twoje zdjęcia są bardzo dobre i z przyjemnością je oglądam.
Dudka szczerze zazdroszczę , to także moje marzenie
Dzisiaj proponuje bliskie spotkanie z zającem
38
39
pozdrawiam
Ja obstawiam 27-28-29-33 jako naj. Podoba mi się taki surowy zimny klimat ;) Dużo zdjęć wydaje się nieostrych, no ale wiadomo modele niesforne. Jak zobaczyłem dudka, to mnie skręciło z zazdrości ;) Sam pstryknąłem takiego tylko raz w Birmie ale byłem tak podekscytowany, że ręce mi się trzęsły i wyszło kompletnie nieostro:twisted:
Jesień, przepiękne kolory i niesamowite spektakle przyrody
40
41
42
pozdrawiam
Światła nie miałeś rewelacyjnego, ale samo przedstawienie ciekawe.