ale kolega janfosz napisał, że fotografuje 20 lat Canonem. Może kradzież?
Wersja do druku
ale kolega janfosz napisał, że fotografuje 20 lat Canonem. Może kradzież?
upsss to rzeczywiscie dziwne...Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
A moze analog manual...:confused:Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
ale jak forografujesz przez 20 lat to raczej masz jakies szkla i zminesz tylko body?Cytat:
Zamieszczone przez SimOn!
Jeśli twierdzisz, że z 5d plus elka wyjdzie gówno, natomiast z 20d plus elka wyjdzie cudo to... no kurcze... Ja Cię proszę :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
No jak masz manualne szkla.......to zmieniasz caly system :smile:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
napisales szkla za kilkaset zlotych i do tego sie odnosze...Cytat:
Zamieszczone przez chuckyy
dla mnie EOTCytat:
Zamieszczone przez chuckyy
miałem niedawno podobny dylemat i zdecydowałem się jednak na wariant 5D + tańsze szkła(zestaw tamron 28-75,canon 70-200/4 i 50/1,8 - razem ok.3kzł) i jestem bardzo zadowolony. Z moich subiektywnych obserwacji wynika że zdjęcie z 5D i najtańszego zooma za 200pln jest ostrzejsze,mniej zaszumione,bardziej plastyczne niż np nikon D100 + droga stałka ,a różnice między poszczególnymi obiektywami przy 6-8Mpx body są dużo mniej widoczne niż między body 6Mpx a 12Mpx.Takie zaś wady jak aberacje czy winietowanie łatwo obecnie usunąć, a mniejszą jasność częściowo rekompensuje mi możliwość stosowania dużej czułości bez widocznych szumów.
nowe/używane :shock: ?? czy o jakiś sklepach NAM nie wiadomo :roll:Cytat:
Zamieszczone przez fotomoto
i bardziej świetliste zapewne... :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez fotomoto
zapewne się 'przewyjęzyczyłokliknąłeś', bo podejrzewam, że myślałeś o 70-200 f4 za ~2000zł, no chyba że jednak miałeś na myśli KICiora 18-55
czy nie???
zapewne się 'przewyjęzyczyłokliknąłeś', bo podejrzewam, że myślałeś o 70-200 f4 za ~2000zł, no chyba że jednak miałeś na myśli KICiora 18-55
czy nie???[/QUOTE]
tamron używany ,reszta nowa i miałem na myśli jakiegoś plastikowego 28-90 którego pożyczyłem od kumpla z ciekawości , mam też pożyczony 75-300, ten najtańszy i daję 85mm,pełną dziurę żeby był najgorszy i dalej mi wychodzi lepiej niż stare zdjęcia z D70 + 85/1,8 optymalnie przymkniętego ):