Podaję zdjęcia jak przylutować przewód PC do płytki RF-602, a raczej RF-600. Ostanie zdjęcie to RF-602 który ma gniazdo PC. Po lewej należy przylutować środkowy PIN PC.
Wersja do druku
Podaję zdjęcia jak przylutować przewód PC do płytki RF-602, a raczej RF-600. Ostanie zdjęcie to RF-602 który ma gniazdo PC. Po lewej należy przylutować środkowy PIN PC.
A czy komuś udało się znaleźć w jakimś sklepie internetowym samo gniazdo pc które można by zamontować w obudowie tak aby kabelek nie musiał być na stałe przymocowany do nadajnika?
Zobacz w tym sklepie: http://magserv24.pl mają spory asortyment. Pozdrawiam
Czy ktoś zna dokładny symbol tego gniazda PC ?
Bo rodzajów gniazd PC jest chyba kilkanaście ;-( a nie zawsze można "po obrazkach" dojść które jest które .
Cześć, odnawiam temat bo nie wiem co kupić czy rf-603 czy rf-602. Proszę o pomoc, zestaw ma wyzwalać 2 lampy YN460II czyli mowa o 2 wyzwalaczach i 1 nadajniku.
Szukaj też pod nazwą Prontor - Compur: (PC sync, socket) http://en.wikipedia.org/wiki/Prontor-Compur. W polskich sklepach poszukiwanie jest raczej bezcelowe. Już prędzej w serwisach. A chyba najszybciej to kupić jakiegoś zepsutego Zenita na Alledrogo.
Na ebay'u też ciężko było znaleźć jak ja szukałem, no i cena też była wyższa od Zenita.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak masz tylko aparat + 2 sztuki YN460II to prościej będzie RF-603. Unikniesz problemów z dostępnością baterii CR2 (RF603 chodzą na paluszki AAA). W końcu nowsze i podobno lepsze, no i n.p. dłużej będą dostępne dodatkowe odbiorniki, gdy zechcesz rozbudować zestaw.
Ale jak będziesz chciał używać jeszcze do tego lampy systemowej (np. do wspomagania auto focusa) to na pewno lepsze będzie RF-602 (ale w wersji z nadajnikiem RF-602TX).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[QUOTE=szwayko;1003791]Podaję zdjęcia jak przylutować przewód PC do płytki RF-602, a raczej RF-600. Ostanie zdjęcie to RF-602 który ma gniazdo PC. Po lewej należy przylutować środkowy PIN PC.
Do czego służy ten rzep na wierzchu nadajnika?
mam taki mały problem z rf-602:
jeden odbiornik przy lampie 430EX, drugi podłączony za pomocą kabelka LS-02/C3 do aparatu (5dMKII) i nadajnik w ręku.
I teraz zaczynają się schody, po wyzwoleniu migawki, jest błysk tylko nie daje on żadnego światła.
Sprawdzone z inną lampą i innym kabelkiem, jest to samo.
Natomiast gdy założę nadajnik na sanki aparatu, po zrobieniu zdjęcia jest prawidłowy błysk z lampy.
Pomoże ktoś, gdzie może być problem z prawidłowym wyzwalaniem?