ja nie zamienię na nic gorszego niż 70-200 2.8 IS II :) po prostu w tym szkle nie brakuje niczego, oprócz światła.
Wersja do druku
ja nie zamienię na nic gorszego niż 70-200 2.8 IS II :) po prostu w tym szkle nie brakuje niczego, oprócz światła.
Chodziło mi o to, że w tym teście porównawczym o którym mówię porównanie polegało na robieniu zdjęć kamienicy odległej o wiele, wiele metrów od aparatu. Test dotyczy więc zdjęć niemalże krajobrazowych. Zastanawiam się jak wypadłoby zdjęcie twarzy zrobione na 200mm i czy wtedy 70-200 nie zmiażdżyłbym 55-250 (rozdzielczością).
Witaj,
jest jeszcze coś z dobrym światłem, ale bez stabilizacji, czyli Tamron 70-200/2.8 .
Brałeś go pod uwagę ?? Jest czarny, ale niezbyt lekki, 1.1 kg z osłoną, którą ma w komplecie.
Jeżeli masz ochotę, to mogę zrobić jakiś mały teścik pomiędzy C55-250 i T70-200. Napisz, co byś chciał widzieć (tzn. jakie ustawienia cię interesują ?)
Pozdrawiam,
J.
ps. test z cropa
Witam ponownie
Widzę, że wątek się rozrósł, z waszych opini stwierdziłem, iż canon 70-300is odpada, natomiast canon 70-200 f4 to za mała ogniskowa dla mnie, pozatym mam Jupiter 21M 200/4 i on mi wystarcza w tym zakresie mimo że bez af. Interesuje mnie głównie 300mm w miarę ostre i koniecznie ze stabilizacją i w tej cenie (do 2000zł) znalazłem jedynie tego tamrona 70-300VC ale nie wiem czy jest sens go kupować bo nigdzie nie ma porównania tego szkła do 55-250 co o tym sądzicie?
To może rozwiązanie podpowiedziane przez Sundersa:
http://canon-board.info/showpost.php...8&postcount=32