Normalnie wlasnie sie jak pro poczulem :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez perlpa
Ot czasami zawadza. Wlasnie wtedy chetnie bym go odpial :D
Wersja do druku
Normalnie wlasnie sie jak pro poczulem :twisted:Cytat:
Ot czasami zawadza. Wlasnie wtedy chetnie bym go odpial :D
Ja jak robie zdjecia pionowo to dosc czesto pasek z gory "rzuca" mi sie akurat na wizjer i nieco przeszkadza, ale wtedy albo go odgarniam albo owijam wokol nadgarstka i po problemie.Cytat:
Cytat:
Przeszkada jak aparat jest na stywie tuz nad lustrem wody
ostatnio mi przeszkadał jak glowice przykrecilem do samej deski i robilem foty na mokrej ziemi i pasek sie czasem odkecał i moczył i brudził w błotku
Ja mam taki pasek, jest gumowy i się rozciąga, wygodne jak się biega skacze itp z aparatem :) co do szybkiego odpinania to jest to pomocne bo czasem ten pasek mnie denerwuje i fajnie jest się go szybko pozbyć. Główna wada jak to u MATINa napis canon się łuszczyCytat:
Zamieszczone przez marcingreen
(to samo mam z soczewkami makro napis "matin i oznaczenia soczewek" już mi całkowicie zeszły)
A czy nie paskow bez napisow ? chyba sa...
też mam ten problem i też mnie to denerwuje...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
ale jakoś sobie radzę :D
Pasek (jak mam machac aparatem) w zdjeciach zywiolowych i jak mam biegac czy machac aparatem obijam w nadgarstku. Juz z 2-3 razy nie polecial w sina dal dzieki takiej zawijce.
Gumowy? Ale to właśnie podczas biegania może zęby wybić!Cytat:
Zamieszczone przez maro25
Może nie tyle gumowy co elastyczny, to prawda jak wykonuje się jakieś ryzykowne manewry z aparatem to lepiej go chwycić w ręce :) Pasek jest wygodny na długich spacerach bo jest szeroki i miękki a jak nie jest już potrzebny to można go łatwo zdemontować
Dzięki chłopaki za uświadomienie :) Owszem przy zdjęciach pionowych ze statywu pasek pada na wizer ale do przekładam na stronę obiektywu i cześć. Jakoś nie pomyślałem że są prostrze sposoby ;)Cytat:
Zamieszczone przez aqua
Przyznam że przypadek z foceniem "z wody" jest bardzo dobry. Może o czymś takim pomyślę?
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi