Odp: jaka karte CF wybrac
Psiadam pare kart ale ostatnio kupilem ADATA 32gb x533 i stosunek jakosci do ceny jest naprawde dobry 220zl za taka pamiec o takiej predkosci to naprawde dobrze wiec polecam takie cudo
Cytat:
Zamieszczone przez
krolewicz
szybkie 16gb CF za 109 zł? to, że ten kingston nie jest turbo szybki, to nie znaczy, że jest do niczego
w 5d spokojnie wystarczy
Co dla ciebie znaczy "spokojnie wystarczy" ? Pomijając fakt, że były spore problemy swego czasu w 5D z akceptacją Kingstonów, to jak robisz sporo zdjęć musisz czekać godzine aż sie zrzucą do kompa. To raczej średnia przyjemność :(
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
cohontes
@Mac zastanawiałem się nad tą przejściówką ale czy to ma sens? Bo cena powiedzmy dosyć wysoka ;) a jeśli np. masz dużo SD to może warto pozamieniać je na CF? Sprawa ma się całkowicie inaczej, jeśli potrzebujesz oba typy :)
Ten temat był wałkowany dość długo - nie warto, bo wiele nie zaoszczędzisz a transfer masakra ( nie ma szybkich przejściówek ).
Lexar Professional 1000x CompactFlash Card albo SanDisk Extreme Pro CompactFlash Memory Card
128GB 100MB/s
PZDR
Co sądzicie na temat tej karty na tej aukcji ?
Patrząc na inne aukcje tutaj cena jest zachęcająca...
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
Co sądzicie na temat tej karty na tej aukcji ?
Do 50 D jak najbardziej, 50tka nie obsługuje UDMA więc nie musisz się kosztować na drogie karty z UDMA
Cytat:
Zamieszczone przez
troglodyta
Do 50 D jak najbardziej, 50tka nie obsługuje UDMA więc nie musisz się kosztować na drogie karty z UDMA
Compact Flash Typu I/II (kompatybilna ze standardem UDMA)
Ja używam Preteca i jestem w 100% zadowolony
fakt 50 tka obsługuje UDMA, mój błąd, ale karta i tak jest ok ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
cycu007
Psiadam pare kart ale ostatnio kupilem ADATA 32gb x533 i stosunek jakosci do ceny jest naprawde dobry 220zl za taka pamiec o takiej predkosci to naprawde dobrze wiec polecam takie cudo
kupiłem niemieckiego raptora x600 64 gb za 390...wiec jednak przepłaciłeś;)
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
kupiłem niemieckiego raptora x600 64 gb za 390...wiec jednak przepłaciłeś;)
Podziwiam Was, że nie pękacie przed stratą danych... :P Ja już przy 8gb mam stracha :P