Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: jaka karte CF wybrac

Domyślnie jaka karte CF wybrac

Witam.. pozwole sobie zapytac co byscie poradzili ?? jaka konkretna karte wybrac CF ?? musze dokupic 3 moze 4 karty po 8gb.... Cos doradzicie... Cena ?? hmmm adekwatna do produktu bardziej zalezy mi na jakosci niz na cenie z tym ze nie chcialbym tez wydac zaraz niewiadomo ile na jedna karte. Potrzebuje karte ktora by mi szybko RAWy zapisywala na 5d mk II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

SanDiski Extreme zbierają dobre opinie... Mam 2x wersję III 4GB, polecam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomniałem dodać, że używam ich z 5D1, ale na 5D2 również powinny wystarczyć.
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 11-04-2010 o 20:18 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

No to juz konkret... wlasnie rozmyslalem nad SanDiski Extreme albo cos od Lexara moze....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Sandisc ma fajną nową serie kart Ultra mają 30mb/s co moim zdaniem powinno wystarczyć 8gb kosztuje 109zł. Osobiscie mam 4gb lexara x233 i nie mniałem problemów

Coś już napisał Awatar overseer
    Miasto
    Dublin, Irlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    No to juz konkret... wlasnie rozmyslalem nad SanDiski Extreme albo cos od Lexara moze....
    Lexara nie polecam, używałem z 40D i po paru miesiącach po prostu się rozsypała - na szczęście straciłem niepotrzebne zdjęcia...
    Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Domyślnie

uuuu to nie dobrze... niechcialbym stracic zdjec :P

Coś już napisał

Domyślnie

na ten temat było wiele, sandysków jest sporo podróbek , zerknij na PRETEC - nie podrabiają, są szybkie i nie padają - są tanie jak na swoją szybkość x333 .
    Mam i polecam.
    C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Fik ja szukałem informacji na temat preteców bo stosunek ceny dop jakości jest bardzo dobry, ale słyszałem, że z zółtym systemem są straszne problemy a i w canonach takie się pojawiają.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja poki co mam 2 karty
    Sony 8GB 306x - bardzo dobra i szybka karta!
    Pertec 2GB 133x - kupiłem ją razem z aparatem i jakoś nie narzekam.

Jednak teraz stoję przed wyborem kolejnych kart i z pewnością będą to sandisc 8GB, wszyscy moi znajomi na nich pracują i są bardzo zadowoleni. Sądzę że wybiorę karty UDMA, czyli 306x.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

ja mam cztery 8-mio gigówki: 2x sandisk extreme III, 1x kingston Elite Pro 133X i 1x transcend 133x

Za sandiski dałam ok 160zł sztuka, transcend kosztował 80zł (żałuję, że nie kupiłam dwóch ;-)) a kingston nie pamiętam, coś koło 100-120zł. Kupowane półtora roku temu. Transcenda w sumie brałam w ciemno, ale potem na takim teście prędkości kart do body nieźle wypadał (gdzieś tu na forum był do tego link, ciekawe porównanie).

Żadna mi się nie przytyka (po serii raw+jpg oczywiście przez chwilę bufor mruga), wszystkie szybko się zgrywają na dysk. Z żadną nie miałam nigdy problemów.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów