To widocznie masz jakąś felerną sztukę. Jak się ma problem z BF/FF to się wysyła do serwisu i naprawiają to bez problemu.
Wersja do druku
http://canon-board.info/showthread.php?t=53370
24-105 za 2700 zł, ale jeżeli raty to faktycznie drogo wyjdzie nowy. Może lepiej kredyt i kup używany.
Masz abosulutnie racje. I sam dobrze wiesz, ze wypasione foty mozna zrobic dobrym telefonem komorkowym.
Dlaczego kit jest do kitu, moim zdaniem?
Uzycie go pod slonce - tragedia, kolory sprane.
Od 35mm wzwyz nieporozumienie co do ostrosci.
Zasynanie badziewia, w czasie wiatru, do srodka - do body bez komentarza. Osobiscie doswiadczylem to na matrycy w pierwszych dniach uzytkowania.
Ogromna jego zaleta jest to ze za smiszne pieniadze wykonamy nim zdjecie. Najlepiej na duzych f i znajomoscia PS-ucia.
Mialem go wymienic na 17-40 ale wzdychania nie bylo. Dopiero 24-105 mnie ucieszyl, no i zostal. A na 5d pozamiatal moim doznaniami:)
Zrobię małe OT, ale chciałbym jeszcze coś dodać.
Nie pamiętam, gdzieś pewnie już to pisałem, ale mój 18-55 3,5-5,6 IS ma AF lepszy (nawet na długim, ciemnym końcu) niż jaśniejsze o 4 działki 50 1,4, niż 85 1,8 a nawet niż 24-105 !
Lepszy w sensie - jest najszybszy ze wszystkich wymienionych i zawsze trafia. Żadnego doostrzania i takie tam. I to nie przez dużą GO.
Poza tym naprawdę dawał radę w wielu sytuacjach i wiele ciekawych zdjęć nim zrobiłem. Twierdzę więc, że spokojnie może on uzupełniać przez jakiś czas znacznie lepsze szkiełka ;-)