Ten rar z porównaniem chyba został usunięty z serwera. Czy ktoś kto go ściągnął mógłby podesłać na poczta_pb@poczta.onet.pl ? Dzięki
Wersja do druku
Ten rar z porównaniem chyba został usunięty z serwera. Czy ktoś kto go ściągnął mógłby podesłać na poczta_pb@poczta.onet.pl ? Dzięki
Pozwoliłem sobie umieścić paczkę u mnie na serwerze: [link]
Dzięki, już sobie ściągnąłem :)
Dokładnie identyczną baterię zakupiłem właśnie na allegro. Trudno mi uwierzyć, że Canon pozwoliłby sobie na produkty tak słabej jakości (bez względu na jaki to idzie rynek). Sprzedawcy napisałem, że planuje wysłać jego rzekomo orginalną baterię do serwisu Canona. Po tym mailu dostałem natychmiastową odpowiedź, że zwrócone zostaną mi wszelkie koszty związane z tą transakcją byle żebym nie kontaktował się z Canonem.
Niestety ja kupiłem taką baterię, zlinkowaną z forum na allegro. Na razie wysłałem maila do sprzedawcy. Zobaczymy jak się zachowa, a później ewentualnie wrzucę jego nick i link do aukcji na allegro.
Przeczytałem wątek i w głowie mi się nie mieści, że w kraju takim jak Polska w oficjalnej dystrybucji można trafić na jakąkolwiek podróbkę jakiegokolwiek towaru (czy to będzie aku czy trampki).
Jeśli ktoś ma podejrzenia że trafiły mu się podrobione akumulatory najlepiej niech skontaktuje się z Canon Polska... i niech oni dalej załatwiają resztę, bo jakby nie patrzeć to ich interes, a nawet bym się ośmielił stwierdzić że to ich zakichany obowiązek.
Pozdrawiam.
jest jeszcze art. 286 par. 1 k.k. Ja na razie poczekam, aż odezwie się do mnie sprzedawca.
Kolego Ergo5218 - akumulator kupiłeś ode mnie i nie musisz mnie straszyć, że wrzucisz tutaj mój nick i tak dalej. Nie mam nic do ukrycia.
Akumulator kupowałem jako oryginał - przez Allegro (mam fakturę potwierdzającą ten zakup - którą Ci wysłałem mailem i która mogę podlinkować także i tutaj) i z taką też świadomością, że akumulator jest oryginalny także sprzedałem. Inna sprawa, że jak widzę zakupu dokonałem właśnie od KRZYMARK_ZDW (proszę sprawdzić w komentarzach - "artoor.s" to ja) ale przez głowę mi nie przeszło, że zakupiłem podróbę. Zreszta jak teraz sie wczytałem nieoryginalne blistry mają czerwony napis BP-511A...zaś te zakupione wtedy przeze mnie na pewno miały czarne napisy...
W tej chwili nie mam sobie nic do zarzucenia - czuje się także oszukany. Tym bardziej nie miałem na celu oszukania potencjalnego kupca, bo żyłem w błogiej nieświadomości, że jestem posiadaczem oryginalnego produktu. Gdybym wiedział, że akumulator jest nieoryginalny na pewno bym go jako oryginalny nie sprzedawał.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Paragrafy, paragrafy...strasznie łatwo niektórym się nimi szasta... Paragraf na pomówienie także jest - chciałbym przypomnieć...
Dogrzebałem się teraz do publicznego archiwum Allegro i odnalazłem aukcję na której zakupiłem ten akumulator (wraz z drugim). W jednym pomyliłem się...Te akumulatory zakupiłem bez blistra. W blistrach zakupiłem LP-E6 w sumie niedługo po zakupie BP-511A co było podyktowane zamianą 5D na 5DMark II. Stąd moja pomyłka - pamięć bywa zawodna jednak...
Brak blistra powinien być dla mnie ostrzeżeniem, jednak wystawienie faktury VAT uśpiło moją czujność.
Zaponiałem dodać link do tego archiwum: http://archiwumallegro.pl/canon_bp51...854425831.html
...ot zawodna pamięć...
Hmm...sugerując się argumentami założyciela tego wątku wychodzi na to, że w Pstryk.pl też sprzedają, tudzież sprzedawali podróby: http://www.pstryk.pl/details:2672/ca...geable+battery
Szanowny Kolego, w mailu zaproponowałem rozwiązanie problemu na zasadzie odstąpienia od umowy i zwrotu pieniędzy. Mam nadzieję, że to rozwiązanie zakończy sprawę.