Co też mam zamiar zrobić gdzieś w połowie roku :) Ale nie na kredyt - nie uznaję, a już na pewno nie na zabawkiCytat:
Zamieszczone przez Arkan
Wersja do druku
Co też mam zamiar zrobić gdzieś w połowie roku :) Ale nie na kredyt - nie uznaję, a już na pewno nie na zabawkiCytat:
Zamieszczone przez Arkan
Co jest amatorskie, a co profi to rzecz umowna. Moim zdaniem porównywanie obiektywów mających identyczne światło oraz niemal identyczny zakres ogniskowych jest jak najbardziej na rzeczy. Jeśli mamy porównywać obiektywy o zbliżonych cenach to można do tego testu dodać obiektywy z zakresy 70-200 itp., co już zupełnie ma sensu.Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Jurek Plieth, muflon, popieram. Porównania między klasami sprzętów są bardzo istotne do wybrania odpowiedniego sprzętu. Ale ta dyskusja już się powtarza...
Czy jest jakaś międzynarodowa komisja ustalająca to coś co nazywasz klasą sprzętu? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Eeee... peace Panowie, bo zaraz się pokłocimy jak w "zoom tele"...
Jurek Plieth, właśnie nie, i o to mi chodzi. Przecież pisałem, że masz rację. A określenie "klasa" pojawiło się nie ode mnie.
W życiu nie zamierzam się z Tobą, ani Tomkiem kłócić! A przynajmniej o takie bzdety :wink:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Jednak to do czego usiłujecie mnie przekonać jako żywo kojarzy mi się np. z zawodami w skoku w dal, w których startujące zawodniczki dzielone są na kategorie według urody :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: Może brzydka ma twarz nie aerodynamiczną? Albo piersi przeszkadzają przy rozbiegu ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
WitamCytat:
A tak, apropos rzeczonego Tamrona, Vitez cytuje opinie, że świetnie się spisuje z analogami. A ktoś z forumowiczów może go z analogiem używa? Może jakieś skany ze zdjęć, chętnie bym sobie popatrzył...
Ja uzywam tego tamrona z analogiem. Wcześniej z 300V teraz z 33V i uważam że nie ma lepszego obiektywu tej klasy za te pieniądze nawet przy 2.8 jak dla mnie jego jakość jest zadowalająca. Robię bardzo często slajdy i tu przy dużych powiększeniach naprawdę jest rewelacyjnie.Niestety nie mam żadnych skanów, ale walczę z tym i może coś po świętach podrzucę.
Pozdrawiam DIabeł
w zasadzie tez mialem ostatnio uzywac tego lensa z analogiem i sprawowal sie bez zarzutow.. chociaz AF mogl by byc deczko szybszy