kurcze zapalila mi sie czerwona lampka po przeczytaniu tego watku :(
Wersja do druku
kurcze zapalila mi sie czerwona lampka po przeczytaniu tego watku :(
Zaintrygowany tym tematem przejrzałem anglojęzyczne forum i problem wydaje się być dość powszechny.
Jestem zaniepokojony i nie wiem czy zdecyduję się na zakup tego szkła. Co prawda czas mnie nie goni a i finanse wymagają jeszcze kilku miesięcy wstrzymania się z zakupem ale rozglądam się powoli i żałuję, że tak fajne szkło wygląda na awaryjne. Strach kupować obiektyw, który może się zepsuć po skończeniu gwarancji a naprawa tania nie jest.
robilem to nie raz z różnymi obiektywami. masz je pod tym cienkim plastikiem z napisami ; 17-55 ................
Kurczę, ludzie nie dramatyzujcie. Wszystko się może popsuć. To 7D też jest źle składany bo akurat ja mam dwa klawisze odwrotnie? Nawet jeśli na tym forum jest 10 sztuk tego szkła, które uległo awarii to ile nie uległo? Paręnaście setek pewnie w Polsce. To jaki to procent? 5? 2? Większa szansa, że z ręki wypadnie niż że ta taśma strzeli. Szkło tanie nie jest a naprawa moim zdaniem jeśli wychodzi 7 stówek to też nie tragedia.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja się przymierzam do niego i wcale a wcale mnie to nie przeraża.
To na szczęście nie dramatyzowanie, ani inna panika. Po kilku tygodniach nieużywania obiektywu, zerknąłem na szczewki od frontu i znalazłem trochę paprochów w środku. Wygląda to nieładnie i dlatego chciałbym tego nie mieć. Stąd poszukiwanie informacji o ew. samodzielnym czyszczeniu lub w serwisie, itp. :-). A swoją drogą mimo, że szukam parę godzin nic konkretnego w sieci nie znalazłem.