ah ah mój ulubiony basista ^^ ja poprosze więcej!
ps. roguc znowu był nawalony?
Wersja do druku
ah ah mój ulubiony basista ^^ ja poprosze więcej!
ps. roguc znowu był nawalony?
Wrzuce pozniej jeszcze fotki ale mam sporo fot do obrobienia ale ochoty nie ;]
35.
Jakoscia nie powala niestety ale warunki byly jakie byly w ramach chwytania momentow wrzucam ;]
Ostatnie wizyta w studio , co mysliscie o takie , wydaje mi sie lekkie w sumie , obrobce kolorystycznej ?
36.
i BW
37.
Jak juz obrobie wszystko z sesji to wrzuce do oceny bo by sie przydalo zeby ktos rzucil na to okiem i ocenil obiektywnie ;]
BTW jak sie okazalo po czasie , krotkim , na 35 jest siostra modelki z 36/37 ;] , heh maly jest ten swiat...
37 - zbyt duzy plastik jak na BW dla mnie
36 - część żółta fajna, niebieski mi nie odpowiada:)
no co - jak szczerze to szczerze:)
Co znaczy "plastik" ? W tym wypadku ;]
A można zobaczyć wersję odwrotną? Tzn. od żółtego na górze, do odcieni błękitów na dole.Cytat:
36
Poza tym dla mnie te cienie, gdzieniegdzie, są niepotrzebne. Tam z tyłu chyba jakieś delikatne światełko było/jest? Widać jakiś taki poblask.
35 - podmieniłbym tło lub je rozmył.
Nie chcialo mi sie ruszac 35 , nawet tak dobrze ps nie znam zeby zrobic to we wlasciwy sposob , aby calosc miala odpowiedniw wyglad ;]
W jakim sensie cienie nie potrzebne ? ;] Dorabiac cieni nie dorabialem jesli o to chodzi , oswietlenie bylo centralne duzy soft z gridem , troche i tak czarne tlo odbilo i dalo lekka poswiate , musze sobie jeszcze popracowac z takim ustawieniem i mala przyslona ale dac wiecej swiatla na tlo zeby postac kontrastowala a nie zupelnie sie wylaniala z ciemnego tla , chociaz i taki efekt po czesci tez mi sie podoba.
Plenerowo z Fotodej zorganizowanego w Polmosie w Lodzi , moze cos wiecej z wnetrz pozniej.
38.
39.
40.
Ło Jezu..! Nie wiedziałem nawet, że trzema zdjęciami mozna tak poziom zaniżyć..:grin:
W #38 Wszystko leży.. Kompozycja na "nie", ogólny bałagan w kadrze, linie zupełnie przypadkowe, nigdzie nas nie kierują. Swiatło za ostre, pełno przepałów, można było sie pokusić o jakieś bardziej przytulne miejsce;) WB chyba niepoprawne, skóra modelki wygląda na siną (na twarzy blada), ogólnie kolory raczej zimne. Poza na "nie", przypadkowa, wprowadzająca dziwne napięcie, modelka zgarbiona, wyglada jakby nie wiedziała co zrobić z kończynami. o makijażu raczej się nie wypowiem, w każdym razie ma się nijak do prezentowanch zdjęć. Włosy potargane, mina wyglada na złowieszczo-odpychającą (to może po częsci przez oczy, ale na ustach też ma taki nieciekawy zgryz).
W #39 już trochę lepiej, ale do takiej pozy widziałbym kadr pionowy. Ta siatka/brama/ogrodzenie po lewej stanowiłoby naturalne oparcie przy lewej krawędzi kadru. Znowu na "nie" za światło (j.w; za ostre). Uwagi do WB j.w. Poza raczej ok, zgięta prawa ręka ładnie wygląda, lewa, która wyłania się znikąd, juz nie:-) jakby się przypatrzeć, mozna sobie ubzdurać, że nie należy do modelki:-)
#40 jest poprawnie, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, mi taki nie pasuje. btw modelka znowu blaaado wyszła;-)
Generalnie produkujesz przyjemne obrazki, ale tą ostatnią sesję uważam za wypadek przy pracy:-)
Pozdrawiam