I o to chodzi wlasnie.
Wersja do druku
I o to chodzi wlasnie.
Obawiam sie ze tak ,gdyz ustawialbym pod siebie a nie pod "typowego" uzytkownika.Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Przegląd Sportowy działa na Nikonie (a na pewno dwie osoby conajmniej, które poznałem w Berlinie na Złotej Lidze :) )
Już ja widzę oczami wyobraźni jak to czyta kolega Iczek :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
dokladnie o tym mowie!Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
to jest to, na co czakam ;)
oby wczesniej, niz za 5 lat :) :) :)
ale tu sprawa jest trudniejsza: ze wzgledu na czynnik ludziki, ktory przejawia sie w snobstwie? glupocie? czy jeszcze sam nie wiem w czym.... bo jesli dla kogos jest rzecza ,,naturalna'', ze tansze modele aparatow maja idiotyczne ograniczenia (jak np. przytoczony przeze mnie samowyzwalacz) a nie po prostu slabsze parametry (szybkostrzelnosc, matryca itp) to firmy produkujace sprzet foto ciagle beda na tym zerowac!
jesli juz zostal przytoczony przez gonzo44 przyklad z dziedziny informatyki, to posluze sie takim oto argumentem uwypuklajacy moj punkt widzenia: jesliby dyski twarde w kompach mialy OGRANICZENIA w postaci TYLKO 1 partycja w wersji standart, natomiast dowolna ich ilosc w wersji PRO - i te dwie wersje sprzedawane by byly (oczywiscie!) za inna kase, to ja to nazywam debilizmem i czekam na wejscie innych firm :) ktore zdobeda rynek sprzetem bez ww ograniczen, a rozniacych sie w cenie wedlug pojemnosci, szybkosci = konkretnych parametrow! jesli jednak komus tego typu ograniczenia wydaja sie ,,naturalne'' - to brak pytan....
Zobaczcie jedno, Canon nie bedzie wypuszczac na rynek cuda bo na tym co ma doskonale zarabia, ludzie to kupuja i sie ciesza. Jak sie pojawi jakis konkurent ktory bedzie w stanie zagrozic to moze zaczna cos zmieniac na powaznie, ale watpie czy taki konkurent sie pojawi. Tez bym chcial zeby inne firmy mialy mocniejsza pozycje, zeby ceny spadly (zwlaszcza szkiel !!), ale chyba nie ma na co liczyc w nalblizszej przyszlosci...
Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
A pewnie ze beda, bo jak nie odpowiada Ci opoznienie samowyzwalacza to zawsze mozesz kupic pilota. 350d niewygodny? - kupisz gripa. itd. Na akcesoriach sie zarabia.
I dalej, nie odpowiada Ci 350d - kupisz 20d. Mysle ze w USA czy w Japonii nie stanowi to takiego problemu finansowego jak u nas. A oni zarabiaja glownie na tamtych rynkach.
tak tylko wojna miedzy intelem a amd jest zupelnie inna, tam mozesz sobie "zmieniac system" co pare lat, tu jak masz obiektywow za parenascie albo i kilkadziesiat patykow, to w zasadzie ozeniles sie z canonem, a jak wiadamo rozwody bardzo duzo kosztuja
dobra.. ktory wykrakal?
http://www.dpreview.com/news/0507/05071902kmsony.aspCytat:
Konica Minolta and Sony have today announced an agreement to jointly develop digital SLR cameras. This agreement appears to mean that both Konica Minolta and Sony will develop D-SLR cameras with Konica Minolta lens mounts. It also covers technology sharing between the two, including Sony's CMOS sensors and Info-Lithium batteries and Konica Minolta's AF, metering and Anti-Shake system. The release doesn't state whether each company will be able to use any of these techologies in products other than D-SLR's.
.. konica-sony-minolta? :mrgreen: :lol:
no.... podoba sie :) wiecej ,,silniejszych graczy'' na rynku = wieksza konkurencja dla Canona, Nikona = zyska dla konsumentow ;) nice :) :)