To pytanie wydaje się naiwne.Nikt tego nie wie. Chodzi mi o kwestie cen i jakości aparatów cyfrowych. W maj br. zakupiłem canona 350 D, za wydaje mi się, atrakcyjną cenę 3500zł/body plus kit/. Nie jest to moja pierwsza przygoda z cyfrą.Od listopada 2000 r. jestem posiadaczem HP 618, który wtedy kosztował mnie w promocji z drukarką Photosmart 1000 całe 3999 zł.Nie będę porównywał obu aparatów, bo z nimi jak z samochodami i ten jeżdzi i ten. To tak jak przesiąść się z małego fiata na dobrego forda.Postęp technologiczny wymusza obniżkę cen, co jest nie uniknione i potrzebne. Nie mniej jedna stary aparat trzyma się dzielnie w zestawieniu z nowym, ma dobrą optykę jak na kompakt, zdjęcia w TIFF-e , zwłaszcza robione w dobrym świetle są bardzo dobre, i pocztówka wychodzi super/ matryca 2,1 M/. Miałem zamiar pozbyć się staruszka, ale zdecydowałem ,ze pozostanie w czynnej rezerwie. Zrobiłem na nim kilka tysięcy zdjęć i nadal jest sprawny, jak w tej reklamie Duracela :grin: Nowe jest dobre, ale stare trzyma się nadal dobrze. Pewnie za 5 lat kupię nowe cyfrowe cudo, czy canon przetrzyma, nie wiem , HP jak przetrzyma to będzie super. I to było na tyle