A może mi ktoś powiedzieć jakie lenscesy Lowepro trzeba kupić aby weszły następujące szkła z założoną osłoną:
- 85 1.8
- 35 1.4L
- 50 1.4
Wszystkie z osłonami!!!
Wersja do druku
A może mi ktoś powiedzieć jakie lenscesy Lowepro trzeba kupić aby weszły następujące szkła z założoną osłoną:
- 85 1.8
- 35 1.4L
- 50 1.4
Wszystkie z osłonami!!!
No już bez przesady..:neutral: Skoro wiesz czego szukasz, wiesz jakiej firmy, wiesz jak to ma wyglądać, wiesz jakie szkła mają wejść i wiesz jakie mają wymiary (bo mniemam, że posiadasz te szkła) to czego jeszcze chcesz się dowiedzieć..?:neutral:
btw. jesli nie posiadasz tych szkieł, to na stronie producenta napewno wszystko jest skrzętnie notowane (razem ze średnicą filtra i osłon:wink:)
Pozdrawiam
Nie sugeruj sie tym, jaki pokrowiec sprzedawca oferuje do danego szkła - ja na takim proponowanym się zawiodłem, tzn miał za małą średnicę. Teraz mierzę obiektyw dokładnie z założoną osłoną i wtedy rozmiarowo dopasowuję pokrowiec z oferty sklepowej. Jeśli chodzi o jego długość, to dobieram ciut dłuższy - różnicę w wymiarze dla lepszego bezpieczeństwa wypełniam wycinaną na dno pokrowca grubszą pianką. Osobiście polecam Lowepro - mają bardzo dobre wykonanie.
dokladnie, trzeba potestowac samemu,
doradze tylko ze warto kupowac takie porowce ktore mieszcza obiektyw z zalozona normalnie oslona przeciwsloneczna, zaoszczedza to czas przy wyciaganiu (rzecz jasna szerokie katy w tym wypadku odpadaja bo oslona jest za szeroka)
ja uzywam:
50L - Lowepro 2S
16-35L - Lowepro 2S
135L - Lowepro 3
24L i 35L jak mierzylem tez powinny ladnie wejsc w Lowepro 2S
85 1.8 nie wiem jaki jest dlugi z zalozona oslona
dodam, ze np battery pack do lampy wejdzie do Pouch'a 20
Fakt, ale tak, jak koledzy napisali; najlepiej samemu pójść do sklepu i sprawdzić, bo z tego co zauważyłem, to nie cierpią one na brak futerałów (w przeciwienstwie do szkieł):-). Tak samo, czemu miałbyś bardziej wierzyć danym kolegów niż papierowym? te pierwsze są zazwyczaj subiektywne i to co dla jednego będzie w sam raz, dla drugiego będzie za duże, lub na odrwót;-)
Pozdrawiam
Witajcie
Posiadam Lens Case3 do obiektywu 70-200L/4 is .
Kupowałam ponieważ w tym sklepie nic nie było więcej .
Mam pytanie obiektyw wchodzi luźno a to dlatego że osłona założona na odwrót (to zaczy nie służy w tym przypadku jako osłona przeciw słoneczna) jest ciut szeroka po założeniu na obiektyw ale to wiadomo.
Gdy Lens Case 3 jest przypięty do plecaka z boku a w środku jest w/w obiektyw to cały czas słyszeć telepanie.
Obiektyw jest luźny ,osłona szersza to chyba tak ma być ? czy tak u was się zachowuje obiektyw w L.C. ?
A może mam za szeroki jak będzie niższy numer to znowu z osłoną nie wejdzie.
W czy Wy nosicie 70-200 L/4is ?
Pozdrwiam
B&H pokazuje dla tego szkła Lens Case 2W...
Czy ktoś z was spotkał się z futerałami czy kieszeniami przypinanymi do paska do których można wsadzić obiektyw (np. 70-200 lub 24-70) z założonym tulipanem i z zapiętym body?
Może istnieje coś takiego jak kowboje mają w westernach, pas biodrowy z kaburą na rewolwer. Z tą różnicą, że zamiast wtykać rewolwer wsadzało by się np. 40D z 70-200 f/2.8 i założonym tulipanem. A z drugiej strony 40D z 24-70 f/2.8.
Spotkaliście się z czymś takim?