67 mi się podoba, fajnie złapana minka :)
Wersja do druku
67 mi się podoba, fajnie złapana minka :)
Moda zapanowała na liski wiec pokażę też swojego. Pstryknąłem go dzisiaj przypadkowo z ok 20m. Miałem go jeszcze bliżej ok 10 m ale skończyło się miejsce na karcie pamięci, stałem jak słup soli z aparatem przy oku naciskałem spust i nie mogłem zrozumieć dlaczego AF nie reaguje. Udało mi się zrobić tylko dwa podobne zdjęcia jak poniżej.
67.
A to zdjęcie z mojej ptasiej czatowni, kowalik - ptaszek który chodzi "do góry nogami".
68.
Wcześnie rano nad Jeziorem Gardyńskim.
69.
Na koniec refleksja po niedzielnym spacerze po nocnych opadach śniegu, to co spotkałem to przecież zapowiedź przyszłorocznej wiosny na początku tegorocznej zimy.
70.
Majcz twój lisek bardzo miły pozostałe fotki z ostatniej serii również
pozdrawiam
Aua! Lisek wspaniały! Kup drugą kartę, kup drugą kartę, kup....
Bardzo mi się podoba! Ładnie skomponowany, zimowa sceneria, ujmująca mordka. Trawki przed Liskiem i na nim - tylko dodają mu uroku i "środowiskowości".
Kowalik fajny!
Jezioro Gardyńskie też.
Płonnik bardzo fajny, ale jakby na niego zaświeciło, jeszcze ladniej byłoby.
Ale Lisek... Lisek jest absolutnie ekstra!
Tylko jednego zrobiłeś? W rawie chociaż?
PS: Pamiętam, opędzam się z zaległości, ale się odezwę)
71. Myszołów
72. Kruk krukowi.....
73. Czarnogłówka
74. Bobrzy monument
75. Trochę kiczu
idziesz do przodu ;)
Au! Myszaka wytropiłeś? Wszystkie zdjęcia niezłe, wyraźny postęp! Najbardziej kruki mi się podobają - pięknie widać piórka, szkoda że te trawki wlazły w kadr.
PS: Zdjęcia doszły?
mnie też kruki....ekstra:)))
Dziękuję wszystkim którzy wyrazili opinie na temat moich ostatnich zdjęć. Trochę mnie one podbudowały, nareszcie niektóre moje zdjęcia się podobają.
Ewa ciągle nie dostrzegam tego co niepotrzebne, i zauważam dopiero gdy ktoś mi to wytknie.Cytat:
pięknie widać piórka, szkoda że te trawki wlazły w kadr
Dzisiaj kolejnych kilka zdjęć, ponieważ pogoda raczej nie sprzyja zdjęciom plenerowym tylko pierwsze jest nowe, reszta z głębokich zakątków mojego komputera, starałem się je dokładnie wyselekcjonować, spodziewam się jednak że nie uniknąłem błędów.
76. Mazurek, niektórzy mylą z wróbelkiem, sam nie wiedziałem że jest tak ładnie upierzony dopóki nie sfotografowałem go z bliska.
77. Laponia, "stłoczone stado reniferów z lotu ptaka":D
78. Przełom czerwiec/lipiec krótko po północy mazurskie białe noce.
79. Wieczorem po majowym deszczu.
80. Wodna soczewka (też obraca obraz).
Dopiero na podglądzie zobaczyłem te artefekty na zdjęciu nr 78, na moim zdjęciu 166 kB nie było tego widać, to chyba efekt działania kompresji w ImageShack'u. Popróbuję w dziale administracyjnym jak można tego uniknąć.
76. Śliczny! Dobry kadr, piekne światło. Troszke więcej ostrości by się zdało na piórkach, spróbuj lekko doostrzyć.
77. Laponia? Renifery? hihihi... To Artomyces pyxidatus. Dobre zdjęcie!
78. Dobry pomysł, ale kadr niedopracowany. Widzę, że Cię niebiańska Niedźwiedzica uwiodła, ale na ziemi też trzeba stać i drzew nie ciąć, zwłaszcza wzdłuż, boś leśnik a nie trakowy :)
No i czas niezdecydowany - albo trza było gwiazdki zamrozić, albo łuki pociągnąć..
79. Pięknie było. I zdjęcie byłoby piękne, ale gdy są liście - należny unikać fotografowania w kontrze drzew z tak bliska - zbyt dużą ciemna plamę stanowią. Teraz, w grudniu - jak najbardziej byłoby. Szerszy kadr uratowałby sprawę.
80. Fajny pomysł, ale ostrości za mało na kropli, a głębia za duża i gałąź zbyt nachalna.
Na ImageShack'u załóż sobie konto i odptaszkuj wszystkie okienka - wtedy "ono" nie będzie Ci grzebało w zdjęciach.
PS: Twoje zdjęcia bardzo szybko stają się coraz lepsze. Moje uznanie!
I za ostatnią foto-decyzję też :mrgreen: