A co takiego focisz że w sekundę musisz mieć 28mm a za chwilę 300?
Taniej wyjdzie mieć dwie puszki i dwa szkła
Wersja do druku
No na przykład występy chórów dzieciecych, hehe i jesli taki występ trwa ok 7 minut a trzeba narobić fot tak, zeby ze dwadzieścia (czyli zrobic trzeba co najmniej dwa razy tyle, jesli nie więcej, bo śpiewajacy sie strasznie "wiercą") dla każdego chóru było: oddalenia, zbliżenia, quasiportrety i takie tam, bo tak sobie życzy organizator, to troche machania jest i wymysliłam, że kupie sobie w końcu szkło takie, zeby nie machać za bardzo i nie tracic czasu ani fajnych ujęć na wymiane szkieł. A do tago tak przy każdym zespole, to o jej ile wymieniania. ;)
Ze swojej strony polecam (nie tylko początkującym) kupno 35/2.
Zwykły standard na cropie, ale jasno i frajdy co niemiara.
Kosztuje używany parę stów.
To jest tak, że kiedy mam chęć iść pofotografować, a nie wiem jeszcze dokładnie co i czym, to zamiast zabierać plecak, zapinam 35, biorę aparat na szyję i fajnie jest.:grin:
Moim zdaniem warto brać 55-250mm z tych dwóch.
a moze wyszperać 28-200, np tamron?,
Witam. Ostatnio zakupiłem 400-tkę z kitem 18-55 i do kompletu Tamrona AF 70-300. Moja subiektywna opinia dotycząca wspomnianego Tamrona jest taka , że jest naprawdę przyzwoitym szkiełkiem dla początkujących zainteresowanych foceniem -raz) - z dalszych odległości chcąc uchwycić detale , -dwa) - da sie trzaskać kapitalne macro :lol: , -trzy) - jest ładny(ha,ha). Proszę o ewentualne opinie :?: .
MacGyver! ;)
Jak popatrzyłem czym dysponujesz - no to chylę czoła. Musisz być "kopalnią wiedzy" na temat sprzętu! wow! A możesz zdradzić tajemnicę jak (gdzie?) to wszystko można poukładać? ;)
jeszcze raz chylę czoło :)
75-300 mm f/4.0-f/5.6 EF III - będziesz się denerwować... mało światła wpada, łatwo poruszyć, no i przy 300mm niekoniecznie ostro będzie (doświadczenia z EOSa 350D ostrzone ręcznie), lepiej dozbierac do 70-300 IS USM
Czy miał ktoś do czynienia z obiektywem CANON EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS? Jeśli tak, to proszę o opinie.