TRUNKS - a Twoja wypowiedź ma jakiś związek z tematem czy tylko pochwalić się sprzętem ze stopki chciałeś?
Wersja do druku
TRUNKS - a Twoja wypowiedź ma jakiś związek z tematem czy tylko pochwalić się sprzętem ze stopki chciałeś?
Frotka carbon i gitzo to nie ta strefa cenowa co sprzęt w wątku... Jak ktoś kase ma to proszę bardzo... Widać chęć pokazania się bierze górę :)
Odnośnie wątku mam rzeczony statyw 324C a głowice 488RC2 Frotki. Sprawuje się to bardzo fajnie. szczególnie głowica jest pierwsza klasa, a nogi w zupełności wystarczają... Potrzebowałem wysokiego statywu a za tą cene innego za bardzo nie ma... Polecam i nogi Golda i głowice Frotki
Czy prostokatna plytka w glowicach Goldphoto jest tej samej wielkosci i ksztaltu co w Manfrotto? Mozna manfrotto zatrzaskiwac na Gold?
...minelo 2342345 chwil i znalazlem ten informacje:
Głowica 3D YH410 wyposażona w płytkę prostokątnąYH550 (pasuje do niej również płytka Manfrotto 020PL)
Kolce w GP są wciskane do rurek. Jeśli zaciski kolców z MF mają średnicę większą niż 20 mm a po zaciśnięciu mniejszą to spokojnie można je założyć
a można tak?
ja swoje 'grzybki' gumowe niedawno wykręciłem z kolców (jeden sam się wykręcił, dwóm pozostałym trzeba było lekko pomóc), nakręciłem nakrętki M8 z podkładkami i wkręciłem spowrotem grzybki kontrując je na chama tymi nakrętkami. fakt, prowizorka :wink:
ale w końcu grzybki są mocno odkręcone (kryją kolce), są na równej wysokości i nie ruszają się.
ale gdyby sie dało z chęcią wymieniłbym te grzybki na jakieś inne lepsze bardziej gumowe :roll:
Mnie się w dwóch statywach nie udało wykręcić po jednym grzybku. Stawia taki opór, że cały plastik kręci się w nodze. Ja nie narzekam bo za tę cenę to nie wypada. Pomyślałem, że może kolce Manfrotto będą tu pasować.
No właśnie! Kto pierwszy kupi kolce MF? (-:
Albo lepiej: kto kupi sobie kolce MF, a mnie odsprzeda to czym kończy się standardowo noga statywu MF???
spokojnie, u mnie jeden sam się odkręcił, ale pozostałym trzeba było pomóc pilniczkiem 'poprawiając' gwint nieudolnie zaklepany przez chińczyka. :wink:
spróbuję podesłać foto wieczorem...
najpierw trzebaby zobaczyć czy np. w castoramie czegoś nie da się dopasować :roll:
no ale oczywiście nóżki frotki byłyby najlepsze, nawet standardowa frotka tego nie ma:
ale i te by pewnie wystarczyły:
albo takie:
z tego, co widać, są dostępne w średnicach montażowych 20 mm (do 055) oraz 19mm i 16mm (do 190). tylko czy ten plastik/guma jest o tyle lepsza, że warto się w to bawić? bo kształt jest identyko.
no dobra, generalnie tośmy sobie pogadali - bo nie po to kupowałem tańszy GP za niecałe 200,- pln żeby teraz wydawać ~100-300 na nóżki MF :lol: