Idziemy w dobrą stronę :) Mi się podoba, ale mimo wszystko wyrzuciłbym ten "podczerwony" aparat, a zamiast tego dał (ewentualnie, bo bez też jest dobrze - w końcu najważniejsze są zdjęcia, no nie? ;-)) jakąś normalną fotkę DSLR.
Wersja do druku
Idziemy w dobrą stronę :) Mi się podoba, ale mimo wszystko wyrzuciłbym ten "podczerwony" aparat, a zamiast tego dał (ewentualnie, bo bez też jest dobrze - w końcu najważniejsze są zdjęcia, no nie? ;-)) jakąś normalną fotkę DSLR.
fotke tez mozna dac. Bedzie fajnie. Tak przekrecona lekko w tle. Tylko ten slajd bym zawinoł. Ehhh...
Pzdr All.
Usunąłbym kropkę na końcu dolnej linijki i jakoś może zaokrąglił tą przed "info". Ale prostota tego logo jest jego mocną stroną.
Edit. Może też tą czerwoną kreskę bardziej w prawo pociągnąć (ewentualnie zmniejszyć napis), żeby była ona bardziej autonomicznym elementem (troche jak u Akustyka).
Opamiętajcie się :shock: To nie może być tak, że jeden chce kropki, a drugi nie chce, bo się pozabijacie. A jeśli nawet dojdzie do consensusu, to wyjdzie skończony badziew, bo tak zawsze jest z wszystkim, co się podoba wszystkim! Baner (logo) musi być dziełem autorskim, takie jest moje zdanie.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Jurek, tu nie chodzi o consensus, ale o ortografię. Po tytułach kropki nie ma.
Mi się logo Hadsona w takiej postaci podoba w 100%. Tylko niech usunie kropkę po Canon :mrgreen:
Logo Hadsona jest niezle. Ale ma te wade ze jest krotkie. Czyli po prawej stronie bedzie dziura tak jak teraz. Proponuje 3 rozwiazania:
1. Dajemy nowe, krotkie logo, a po prawej dajemy pola "Nazwa uzytkownika", "Haslo" i przycisk "Zaloguj". Wywalamy ramke ponizej z napisem "CanonBoard" (po co ona tam jest? nazwa forum jest juz w logo!)
2. Dajemy na gorze dlugi banner siegajacy przez caly ekran (taki pomysl mial np. Kavoo) a reszte zostawiamy jak jest (Przyciski "Zaloguj", itd. ponizej w ramce "CanonBoard").
3. Jak w punkcie 2 ale wkomponujemy pola "Nazwa uzytkownika", "Haslo" i przycisk "Zaloguj" w banner po prawej stronie gornego rogu strony tak ze banner bedzie jednoczesnie tlem dla tych przyciskow. Ramke ponizej z napisem "CanonBoard" wywalamy bo bedzie pusta i niepotrzebna.
Logo Hadsona - nie wiadomo czemu - prezentuje tasme filmowa do analogowych kamer filmowych ;-) Po dodaniu kliszy fotograficznej i jej poziomym zorientowaniu logo nieco by sie wydluzylo.
logo Hadsona dobre jest. tylko cos trzeba z napisem Canon poprawic, bo wyglada jakby po Bevel&Emboss literka C byla ciensza niz reszta liter. ale to akurat drobiazg
inne propozycje: przeniesc klatke na prawo i zadbac o odpowiedni odstep. minimalnie w tej wersji za gesto i zdaloby sie odrobine powietrza...
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zagięcie tego filmu wstawienie więcej kolorowych fajnych fotek z różnych galerii akurat Tomka Golinskiego była taka duża i te dwa wybrałem, (chociaż nie jestem zadowolony, że je przyciąłem te dwa fajne zdjęcia) i puszczenie tego filmu dołem pod napisami wzdłuż całego baneru od lewej na prawo… Ehhh… Ale to musze mieć chwilkę czasu i nie obiecuje że wyjdzie. Najlepiej było by zrobić to w 3D Maxie. :D i obrócić obraz pod odpowiednim kontem.
Egzam się zbliża… Nieubłaganie. Chociaż wolałbym poświecić czas na robieniu loga a nie na nauce… Jak ja nienawidzę się uczyć… :/
Ważne są też kolorki całego forum. Sugerowałbym znalezienie najlepiej skina jakiegos na phpbb.pl (jeśli forum będzie w phpbb). Najlepiej kolorystyce czarnej czerwonej białej. Zreszta zawsze to wszystko można szybko poprzerabiac.
Moje forum medicineforum.net myśle ze było dosyc fajnie stonowane kolorystycznie i wszystko mniej wiecej pasuje. Chociaż robilem to wszystko ponad 2 lata temu. Tak samo tutaj trzeba się zdecydować na odpowiednie kolorki…
Pzdr All.