nie sama matryca stanowi o aparacie. nie wiem po co kupiłeś w takim razie 400D. wykorzystujesz wysokie ISO? nawet w nikonie jest akceptowalne, a D80 według mnie ma bardzo dobrą matrycę. czego Ty chcesz więcej? aby aparat za Ciebie robił zdjęcia?
Wersja do druku
szkoda że nie sprawdziłeś wcześniej - nie porobiłeś prób - nie przygotowałeś się do zmiany ... Najlepiej będzie jednak wrócić do nikona - oblicz co będzie Ciebie więcej w obecnej sytuacji kosztowało - sprzedaż 400d i kupno d80 czy kupienie jakiegos fajnego szkielka do canona, co być może rozwiąże choć jeden z Twoich problemów.
Jak sie ostatnio czyta forum nikona to też się okazuje, że nikony to same wady mają. Także nie wróżę koledze :mrgreen: że po ponownym przejściu będzie lepiej. Może Pentax w takim razie albo Sony :D.
bo ostatnio najwiecej do powiedzenia mają malkontenci...
wiesz co jest ciekawe w polskiej mentalnosci. Kiedys współprowadziłęm szkolenie z kolegą dla działu sprzedaży jednej firmy, kumpel zaprosił znajomego amerykańca ktoy poł zycia był akwizytorem, facet mnie rozwalił jednym chwytem, tanim z dzisiejszego punktu widzenia ale z połowy lat 90 tak źle to nie wyglądało :)
poprosił ludzi by opisali dobre i złe strony własnego zycia oraz mozliwosci i ograniczenia, stary ja wymiekłem ... to co dobre zajęło 2-3 linijki... to co złę reszte kartki... :D
to jest własnie typowa cecha przecietnego Polaka... zamiast widzieć korzystrac z mozliwosci jakie mają czy jakie daje im nie zawsze doskonałe narzedzie, wyszukują wady i sie sam nimi ogranicza