Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 90

Wątek: przejście z nikona na canona

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    W Nikonie nawet słoiki przyzwoicie działają. Korekcja ekspozycji jest jak najbardziej przydatna w amatorskiej fotografii. Gdyby Nikon dysponował matrycą takiej jakości jaka jest w 400D to w strone Canona nawet bym nie spojrzał.
    nie sama matryca stanowi o aparacie. nie wiem po co kupiłeś w takim razie 400D. wykorzystujesz wysokie ISO? nawet w nikonie jest akceptowalne, a D80 według mnie ma bardzo dobrą matrycę. czego Ty chcesz więcej? aby aparat za Ciebie robił zdjęcia?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Ale ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Nie o to tu chodzi. Poprostu piszę co o tym sądzę z punktu widzenia amatora. Im dłużej posiadam ten aparat, tym bardziej jestem zniechęcony do niego.
    Nie ma sensu się męczyć. Fotografowanie powinno sprawiac przyjemność. Ja bym Tobie radził powrócic jednak do Nikona.

Kurcze już drugiemu człowiekowi to radzę , może sam przejdę

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie ma sensu się męczyć. Fotografowanie powinno sprawiac przyjemność. Ja bym Tobie radził powrócic jednak do Nikona.

Kurcze już drugiemu człowiekowi to radzę , może sam przejdę
    Właśnie tu Kolega trafił w sedno - fotografowanie jako hobby powinno sprawiać przyjemność.

Coś już napisał Awatar jarq.
    Miasto
    Kórnik/Poznań

Domyślnie

szkoda że nie sprawdziłeś wcześniej - nie porobiłeś prób - nie przygotowałeś się do zmiany ... Najlepiej będzie jednak wrócić do nikona - oblicz co będzie Ciebie więcej w obecnej sytuacji kosztowało - sprzedaż 400d i kupno d80 czy kupienie jakiegos fajnego szkielka do canona, co być może rozwiąże choć jeden z Twoich problemów.
    "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
    flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jak sie ostatnio czyta forum nikona to też się okazuje, że nikony to same wady mają. Także nie wróżę koledze że po ponownym przejściu będzie lepiej. Może Pentax w takim razie albo Sony .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Przyzwoitych szkieł za uczciwe pieniądze !!!!!! Przyzwoitego AF, który nie będzie powodował u mnie stresu typu "czy już czy jeszcze nie" Współpracy z optyką niezależną na poziomie konkurencji. Rozsądnej pracy z lampą. Większego zakresu korekcji ekspozycji. Mniejszy skok ISO, lub posiadanie prawdziwego ISOauto. Przyzwoitego pomiaru światła. Niedługo do wizjera wcisnę oko
    no to nie wiedziales o tych wszystkich "wadach" kiedy zmieniales system?

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jak sie ostatnio czyta forum nikona to też się okazuje, że nikony to same wady mają. Także nie wróżę koledze że po ponownym przejściu będzie lepiej. Może Pentax w takim razie albo Sony .
    bo ostatnio najwiecej do powiedzenia mają malkontenci...
    wiesz co jest ciekawe w polskiej mentalnosci. Kiedys współprowadziłęm szkolenie z kolegą dla działu sprzedaży jednej firmy, kumpel zaprosił znajomego amerykańca ktoy poł zycia był akwizytorem, facet mnie rozwalił jednym chwytem, tanim z dzisiejszego punktu widzenia ale z połowy lat 90 tak źle to nie wyglądało
    poprosił ludzi by opisali dobre i złe strony własnego zycia oraz mozliwosci i ograniczenia, stary ja wymiekłem ... to co dobre zajęło 2-3 linijki... to co złę reszte kartki...
    to jest własnie typowa cecha przecietnego Polaka... zamiast widzieć korzystrac z mozliwosci jakie mają czy jakie daje im nie zawsze doskonałe narzedzie, wyszukują wady i sie sam nimi ogranicza
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    bo ostatnio najwiecej do powiedzenia mają malkontenci...
    Najwiecej do powiedzenia maja amatorzy-malkontenci, ktorzy zamiast zrozumiec pewne zasady i specyfike danego sprzetu wola napisac "ten aparat robi do du*y foty".

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Najwiecej do powiedzenia maja amatorzy-malkontenci, ktorzy zamiast zrozumiec pewne zasady i specyfike danego sprzetu wola napisac "ten aparat robi do du*y foty".
    Chyba Kolego przeginasz.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Chyba Kolego przeginasz.
    Nie napisalem tego pod konkretnym adresem wiec nie ma powodu aby sie unosic.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów