albo pojsc do dobrego okulisty, wzrok sprawdzic !!
posiadanie 30D nie leczy wad wzroku !
Jak to Canonie daj ?
A czy Canon to jakas ochronka ?
Kup sobie i juz, takie Canony juz dawno sa :^))
Wersja do druku
Kanonier , ale ja tylko amator jestem co do kotleta foci , wiec z seria 1 to bym się odźwigał za wszystkie czasu. Poza tym dla mnie 1 to zakup do końca życia i jeden dzień dłużej bo nigdy bym go nie zajechał, a gdzie radość kupowania co 2 lata nowego body ? ;-)
Pozdrowki
Paweł
Zgadzam się, że nie bardzo można ocenić ostrość zdjęcia na tym wyświetlaczu. Dodatkowo u mnie LCD oszukuje w jasności. Niedoświetlone zdjęcia pokazuje jak prawie dobre a na kompie wychodzą czarne :( Zostaje histogram. W sumie już się nauczyłem, że jak na monitorku jest ciemnawe to na bank będzie czarne na kompie... Zostaje jeszcze możliwość skorygownia wyświetlacza o jedną działkę w dół i wtedy jest prawie OK:)
Też zauważyłem że LCD w 30d jest nieostry z brązowym zabarwieniem. W 350D lepiej mi się ogląda zdjęcia ;)
Piszemy piszemy i nic z tego nie wynika ,a może by ktoś kompetentny zadał pytanie do panów z Canon Japan dlaczego te wyświetlacze sa takie do d........ . Ja swój aparat kupilem jako jeden z pierwszych egz. bo ok 15 kwietnia i słysze że ta "wada" dotyczy także sprzetu kupionego później czyli wrzesien i dalej.Jak dla mnie to Canon powinien coś z tym zrobic a więc kto napisze do firmy :) znajdzie zie poliglota?.Może po Japońsku :)Pozdrawiam .
nie wszystko mozna miec idealne w aparacie za 5k zl.
Zielony zafarb pojawia się przy podbiciu jasności wyświetlacza. Spróbujcie zjechać do 0 w tymże ustawieniu.
Martini, wg mnie od aparatu foto za 5kzł można i powinno się naprawdę bardzo wiele wymagać. I myślę, że większość myśli tak jak ja, bo 5kzł , to kupa kasy gdzie byśmy nie kupowali i czego byśmy nie kupowali. Jak dla mnie to na wyświetlacz małą uwagę zwracam, najważniejsze że jak na 5kzł to mój i nie tylko mój 30D robi wspaniałe zdjęcia, o ile oczywiście mu na to pozwolę swoimi ograniczeniami :-).
Pozdrawiam
Paweł
Ja mam ustawione na +1 i niestety nic to nie pomaga ,a co do 5 tysi to ja bardzo przpraszam ale ile wedlug was powinien kosztowac aparat zeby dobrze foty wyswietlal moze 50 tysi ,ludzie nie popadajcie w paranoje ,gro społeczeństwa kupuje aparaty za ok 500-900zł bo takie sa realia a jesli ja kupuje za 5 tysi to mam prwo czegos wymagac ,bo na tych 5 to sie nie kończy bo to nie kompakt tylko optyke trzeba kupic za kolejne 15 tys żeby miec czym pracowac i lampy i karty i torby i światła i tak dalej wiec nie pisz mi ze 5 tysi zalatwia sprawe kolego .Pozdrawiam.(Oczywiscie ten text o 5 tys to nie do CICHEGO :)