Odp: Canon RF 28-70mm F2.8 IS STM
Czy ktoś na forum ma to szkło?
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
No coś Ty, tutaj się narzeka i opowiada co to Canon zrobił i dlaczego tak drogo :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
Ja mialem, co tam?
Co tam?
Bo myślę, by go kupić zamiast 24-105/4L.
W tej chwili używam sigmy 24-105/4 Art i przejściówki. Niby jest ok., ale waga robi swoje.
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
Co tam?
W tej chwili używam sigmy 24-105/4 Art i przejściówki. Niby jest ok., ale waga robi swoje.
Zdecydowanie warto się przesiąść na natywne szkło. Szczególnie jeśli gabaryty i waga przeszkadzają. Z tego co kojarzę to ta Sigma to niezły kloc jest...
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
Co tam?
Zdecydowanie warto się przesiąść na natywne szkło. Szczególnie jeśli gabaryty i waga przeszkadzają. Z tego co kojarzę to ta Sigma to niezły kloc jest...
Kloc straszny, ale świetnie wykonany, a pod względem optycznym jest bardzo blisko "starej" L. Łaziłem z nim po górach (plus 6d) i jakoś było, teraz mam R8 (leciutki) i choć ta Sigma pracuje z nim o wiele lepiej niż z 6d, waga mnie odrzuca.
Ja bym powiedział, ze pod wieloma względami to szkło przebija systemowego RF 24-105 f4L - a robiłem takie bezpośrednie porównanie:
https://www.youtube.com/watch?v=-Z68Bu02keM
Ta Sigma według mnie nie ma podejścia do tego nowego, zmieniłbym bez zastanowienia.
Dzięki, Hubert.
Rozumiem, że miałeś go tylko do testów. Filmik obejrzę.
Kupilem, poużywałem przez miesiąc, sprzedałem. Od początku nie planowałem go zostawić, wiec to nie jest tak, ze sprzedałem bo mi nie pasował. Natomiast szkło jest jak najbardziej do polecenia i ludzie chętnie go używają. Sprzedał się dość szybko :)