Odp: Procent wykorzystanych zdjęć z waszych aparatów
Nie lubię też, gdy fotografuję dziewczynę a ona po sesji chce przejrzeć aparat i pstryka telefonem swoje ulubione z podlądu. Na monitorku coś może wyglądać ok a potem okazuje się że np qrwa nieostre albo inaczej skopane. I męczy mnie potem o to co sobie tam sama wybrała a najgorzej gdy wrzuca z tej swojej selekcji rolkę na insta że takie sztosy będą a potem zonk :)
Albo już dzień po męczy o foty a wiadomo, że "sztuka" musi się odleżeć :mrgreen:
A ptaki wprawdzie niechętnie współpracują, ale takich rzeczy nie robią.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
A ptaki wprawdzie niechętnie współpracują, ale takich rzeczy nie robią.
A ja z modelek to najbardziej lubię swoją Melę. To biały west hihglandterier :D
Takie zachowanie trochę mówi o młodszych ludziach: tak wierzą w komórki i ekraniki, że nawet nie dopuszczają myśli o ich kiepskich możliwościach. Zresztą, jak widać z paru dyskusji tutaj, nie tylko młodsi tak mają. No i od razu szybko, szybko do neta. Widziałem sytuację na Połoninie Caryńskiej: piździ jak diabli, rodzinka pozuje i krzyczy "No już!", a młody fotograf z komurom "Nie mogę, bo nie mam neta".
A człowiek potem na 5K widzi siarę :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
mxw
Generalnie widzę, że wszyscy mamy podobnie. I dobrze. Proces tworzenia wymaga bólu i poświęceń. :mrgreen:
Jest tu jeden user, który nie robi selekcji tylko wrzuca serie 20 takich samych ujęc[emoji6]
Co do fejsa, odkad skonczylem 40, zrobilem update profilowki, wrzucilem kilka fot z sesji, i od tamtej pory nie publikowalem juz prawie nic. Jedynie dwa filmy. Nie czuje juz potrzeby. Ale sam przegladam co tam kolegom wychodzi, a niektorzy są bardzo produktywni, ale np irytuje mnie codzienne wrzucanie wspomnien, jakby jeden raz nie wystarczył.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Co do fejsa
a fuj!
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Jest tu jeden user, który nie robi selekcji tylko wrzuca serie 20 takich samych ujęc [emoji6]
Ludzki pan, mógłby 36, a nawet 38 czasem dało się wycisnąć.:twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
(..) odkad skonczylem 40, zrobilem update profilowki (...) i od tamtej pory nie publikowalem juz prawie nic.
Smuga cienia :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
- odrzucam złe technicznie, nie bawię się w jakieś wyciąganie i odszumianie - zbyt leniwy jestem; uważam, że spieprzyłem w momencie naciśnięcia jeśli muszę to robić,
- z powtarzających się wybieram jedno lub dwa najlepsze,
- odrzucam nieciekawe,
- i już.
Wbrew pozorom robię dość podobnie - chyba wszyscy robią - pytanie ile zostanie na końcu... 3...6.... czy 60 ;)
No i bez kręgów chyba się nie da (co innego na ścianę, dla modelki, jako BTS itd.). Na szczęście LR trochę wspiera: gwiazdki to etapy selekcji, kolorki to kręgi.
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
Nie lubię też, gdy fotografuję dziewczynę a ona po sesji chce przejrzeć aparat i pstryka telefonem swoje ulubione z podlądu.
Przynajmniej jest zainteresowana :roll: ale tak, tak, masakra z takimi.
Kiedyś nawet myślałem o zrobieniu sobie takiego serwisiku - wrzucasz wszystkie foty z sesji (np. 1000 :twisted:) (może jedynie bez zsypu technicznego), robią się zabezpieczone miniatury w jakimś defoltowym presecie (albo sam sobie robisz, bo tak jest prościej), dajesz dostęp tylko takiej dziewczynie - i za free robi Tobie selekcję z ustalonym wcześniej limitem ilościowym. Potem obrabiasz już tylko to, co wybrała - i z bani.
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
Albo już dzień po męczy o foty a wiadomo, że "sztuka" musi się odleżeć :mrgreen:
o to to! 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Jest tu jeden user, który nie robi selekcji tylko wrzuca serie 20 takich samych ujęc[emoji6]
chmmm - ale że tu?
Na MM takich widuję, i mają miliony lajków... :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
a fuj!
o to to!
fejs już nie
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Smuga cienia :lol: