Odp: 24 1.4 II L fotografia klubowa
Cytat:
Zamieszczone przez
buka111
byłem w klubie to był taki jeden co przyszedł ze zwykłym cropem ale miał ze sobą duża okrągła lampę ledową chyba zasilaną na baterię chyba. Świeciła bardzo mocno także żadna lampa mu potrzebna nie była.
Klubowicze musieli być zachwyceni.
Cytat:
Zamieszczone przez
buka111
Właśnie wtedy co byłem w klubie to był taki jeden co przyszedł ze zwykłym cropem ale miał ze sobą duża okrągła lampę ledową chyba zasilaną na baterię chyba. Świeciła bardzo mocno także żadna lampa mu potrzebna nie była. Więc jest to jakiś pomysł i efekt ciekawy. A czy jest jakaś inna opcja niż zasilanie bateriami? Może jakiś ringflash na obiektyw i zasilany jakoś przez aparat?
Ten ring light pięknie wspomaga AF wyświetlając w oku wyraźne kółko :mrgreen:
Samo światło nie wydaje się ciekawsze niż z lampy z jakimś modyfikatorem.
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Trochę mnie zaciekawiłeś*tym ringiem, może jakieś zdjęcia pokażesz?
Przykladowe zdjecia znajdziesz na stronie klubu - na pewno poznasz, ktore to - PROJECT CLUB LONDON Âť 78 Wells Street, London, W1T 3QL
zdjęcia super. ale ten ring to światło ciągłe, czy błyska? zapodasz linka do sklepu?
Dzięki za linka, przyłączam się do pytania :)
Z tego co tu czytam wychodzi ze 24L ma gorszy AF od sigmy 35/1.4?
A 2 sprawa to wspomaganie AF z lampy dziala chyba tylko w one shot? Przynajmniej moje yanguno tak ma... a wlasnie robie foty po klubach 6d i kundlami, da sie
Cytat:
Zamieszczone przez
PELIKAN
zdjęcia super. ale ten ring to światło ciągłe, czy błyska? zapodasz linka do sklepu?
Ciągłe. Ten ring to była samoróba - świetlówka ze sklepu, włącznik i battery pack z ładowarką - polutowane i posklejane gaffer taśmą w całość.
Cytat:
Zamieszczone przez
miszaj
Ciągłe. Ten ring to była samoróba - świetlówka ze sklepu, włącznik i battery pack z ładowarką - polutowane i posklejane gaffer taśmą w całość.
A co sądzicie o videolight? W sensie lampa ledowa na sankach aparatu. Czytałem ostatnio książkę o fotografii ślubnej i autor napisał tam, że lampa błyskowa poszła na bok (chodzi tu raczej o samo wesele i zabawę) i poleca właśnie taką opcję ciągłego światła.
Cytat:
Zamieszczone przez
buka111
A co sądzicie o videolight? W sensie lampa ledowa na sankach aparatu. Czytałem ostatnio książkę o fotografii ślubnej i autor napisał tam, że lampa błyskowa poszła na bok (chodzi tu raczej o samo wesele i zabawę) i poleca właśnie taką opcję ciągłego światła.
Lampa ledowa owszem ale raczej nie na sankach.
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Z tego co tu czytam wychodzi ze 24L ma gorszy AF od sigmy 35/1.4?
A 2 sprawa to wspomaganie AF z lampy dziala chyba tylko w one shot? Przynajmniej moje yanguno tak ma... a wlasnie robie foty po klubach 6d i kundlami, da sie
Na c430 II działa tylko w trybie Oneshot.