Sód ma mocno dyskretne widmo... nie porządzisz. A witryny i auta mają halogeny/świetlówki/HIDy... i koszmar oświetleniowca gotowy
zdRAWki
Wersja do druku
Witryny są już akceptowalne, szczególnie out-of-DOF.
Jak będę miał chwilkę, to wrzucę z WB na lampy.
Jak to jest że w exifie zdjęcia 359 jest ogniskowa 50mm ? Nie mam co prawda 5D ale nie wierze żeby była taka różnica. Jaka jest faktyczna ogniskowa ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
294* (pomyłka)
Leśny ma tez samyanga 14 ;]
Już nie ma - sprzedana.
Ma, ale wersję Nikonową i jedną z wielu modeli lipnej przejściówki Nikon>Canon i jest przez to wkurzony. Będzie musiał jakoś zamienić (albo sprzedać i kupić) Samyanga Nikonowego na Canonowego, bo inaczej to nie da rady.
Art&Fashion Festival
Fashion Design
334.
335.
336.
337.
338.
339.
340.
341.
342.
343.
344.
345.
346.
347.
348.
I ostatnie, które nie wiem czy dać na początek, czy na koniec :
349.
ostatnie trzeba bylo sobie podarowac :) reszta spoko
Ostatnie na początek gdyby było ciut szersze... :D
Zaczynasz budować reportaż prawie jak Сергей Михайлович Эйзенштейн
micles, już kiedyś to mówiłem i znowu powiem według mnie najlepiej się czujesz właśnie w takiej pseudo-reporterce i tego się trzymaj, mi się podoba!
Art&Fashion Festival
Fashion Jewellery
350.
351.
352.
353.
354.
355.
356.
357.
358.
359.
360.
361.
(i znowu nie wiedziałem w które miejsce wstawić ostatnią fotę, dlatego znowu na końcu :P)
Dobre kadry.
Wow, świetne te reportaże. Cudo!
Kolorowy przerywnik, coby nie było zbyt monochromatycznie...
Monika B.
(PF z moich zdjęć przyczyniło się do przyjęcia jej do jednej z warszawskich agencji modelek :D)
362.
Mi się biżuteria z kolorem jednak kojarzy (jaki to metal, jakie kamienie itd), tak więc czarnobiel z takiego wydarzenia uznaję za przegraną walkę z balansem bieli :p .
Które zdjęcie wrzucić w kolorze?
Te, na których jest widoczna biżuteria :twisted: . No chyba że nie o biżuterię w Twoim reportażu chodzi, ale wtedy powiedziałbym, że dziwne miejsce/okazję do ćwiczenia reportażu wybrałeś.
Skupiałem się na ludziach, ich pracy, a nie nad efektami. Wywołałem ze 60 zdjęć w kolorze, ale mi nie pasowało, za duży chaos kolorystyczny, BW poprawiło odbiór i tak też zostanie.
w reportażu chodzi o LUDZI a nie o biżuterię - to nie jest katalog z produktem, tylko reportaż fotograficzny. - takie moje skromne zdanie.
to znaczy chciałem powiedzieć, że BW jak najbardziej OK.
Nudne 331 z balansem bieli na światła z latarń : TU (WB : 2200/+13)
A biżuterii nie chce mi się robić, bo serio wygląda lepiej w BW. Chyba że podasz mi ze 2-3 numery fot, które chcesz zobaczyć w kolorze.
Monika B. przeszła bez echa?
Nie podoba mi się konwersja do BW. Jakoś brakuje klimatu. Myślę że powinieneś nad tym popracować. Niektóre kadry bardzo fajne :)
Monika bez echa, bo nie do końca naturalnie wygląda na tym zdjęciu.
Bo to wygląda jakbyś przypadkiem spust migawki nacisnął. Zwykły pstryk.
Lepiej już rób BW, bo kolor to Ci nie wychodzi ;-)
Swoją drogą o ile pamiętam to zawsze mówiłeś, że tylko i wyłącznie kolor i nigdy BW ;)
Nigdy BW poza szczególnymi przypadkami repo, street i portretu, ale tego "prawdziwego portretu", a nie tego, którego większość ludzi w dziale Człowiek/Portret uprawia.
Mi się nie wydaje aż taki zwykły, no ale jak tak mówisz...
A ten, zwyklejszy czy już lepiej? :
363.
A możesz napisać co w tej focie jest niezwykłego? Może ja po prostu czegoś nie widzę..
Nie mnie dorabiać ideologie do moich zdjęć. Jak dobre, to się samo obroni. Ja już się nie wdaję w dyskusję na CB. (:mrgreen:)
No dobra, ...
364.
bez okularów ? ;)
No nie było akurat no :P
Softbox, czy goła lampa? :)
A po cieniu nie umiesz orzec?
ja już Ci pisalam, co mnie razi w tych zdjęciach modelki( ;) ) ale repo z Browaru nie widziałam i powiem, że się podoba, bardzo :)
No fakt. W sumie było późno i bardzo chodziło mi o pytanie: softbox czy coś innego rozpraszającego, ale wyszło jak wyszło :P
Softbox.
rozmiar i co w środku (poproszę) ;-)
(chodzi o softbox ;-) )
60x90, 580II i trochę powietrza.
zacznij te folie CTO nakładać na lampę, mogę Ci wysłać kawałek na próbę jak chcesz.
Żal mi kasy na przesyłkę :P
Ok, są w końcu tanie i dużo i wysyłka gratis. http://allegro.pl/lee-filters-strobi...290459936.html
Twój poziom i podejście zatrzymały się jakieś 190 stron temu.
A wasza konstruktywna krytyka 195 stron temu...
No ale no ja nie wiem no, co jest nie tak na przykład z 364 no...