Ja juz 2-3 rok smigam na Hahnel od
http://allegro.pl/bp-511-514-canon-h...366850062.html
tylko tu masz akurat HAMA, ale gw 5 lat.
Czego chcesz więcej ?
Wersja do druku
Ja juz 2-3 rok smigam na Hahnel od
http://allegro.pl/bp-511-514-canon-h...366850062.html
tylko tu masz akurat HAMA, ale gw 5 lat.
Czego chcesz więcej ?
W zyciu nie kupie chinskiego zamiennika oryginalnego akumulatora. Przetestowalem ok. 15 roznych zamiennikow. Dlugosc zycia w najlepszym razie jest 2x krotsza od oryginalu.
Witam
Z niemarkowymi można trafić lepiej lub gorzej. Jednak ich cena jest wyraźnie niższa od oryginalnych (firmowych).
Jak dla mnie dobrym rozwiązaniem jest zakup odpowiednika oryginalnego akumulatora firmowanego przez jakiegoś znanego producenta lub jak to często bywa po prostu firmowanych własną nazwą (marką).
Oryginały mają w zasadzie dwie nieodłączne cechy: są dobre i drogie
Dokładnie taki sam akumulator nie firmowany przez np CANON'a (C, N, P, O itd. nie mają chyba własnych fabryk akumulatorów, co najwyżej mogą je składać z gotowych komponentów)i inne firmy fotograficzne będzie tańszy.
Tańszy nie musi oznaczać gorszy, a droższy lepszy.
W dodatku możemy trafić na wadliwą sztukę naprawdę typowo dobrych akumulatorów.
Pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy ;)
Używałem zamiennika za 6 € do Canona 500 D przez rok, nie zauważyłem żadnej różnicy z oryginałem (chodziły zamiennie), ilość zdjęć z lampą i bez bardzo podobna.
Jest za to różnica w cenie i to często kilkukrotna. Oryginał najtaniej ok 35 €, zamiennik 6 x tańszy ... Nawet, gdyby chodził o połowę krócej, to i tak jest wtedy 3 x tańszy ...
Można się zarzynać na oryginałay lub nie kupować w ogóle, bo drogo, ale doszedłem do wniosku, że 6 € mnie nie zbawi, a zawsze mam drugą baterie w torbie, co nie raz mi się przydało. W tej cenie nawet i dwie można sobie spokojnie pozwolić.
Tak zresztą właśnie zrobiłem przesiadając się na następcę (inne baterie niestety) i nabyłem dwa zamienniki, na razie chodzą od początku bez żadnych problemów.
Pozdrawiam,
J.
Markowe C, N ... mogą być sprawdzane mierzone selekcjonowane.
Dobre podróbki hama, hannel ta sama linia produkcyjna (podobny koszt prod), nie mierzone, a nawet wstępnie nie muszą być uformowane lub trosze starsze niż markowe a zalega spore ilości (z wiekiem aku traci przydatność).
No i firmy krzak 4000mAh i cuda nie widy ubytki odpady i stare. Byle jak produkowane.
Nie ma znaczenia aku do aparatu czy aku z auta.
Ja używałem w Pentaxie zamienników Phottixa - jestem w pełni zadowolony po ok. 1 roku użytkowania.
Teraz mam zamienniki Phottixa w 50D, działają, póki co wszystko ok.
też zamówiłem niedawno Phottixa, zobaczymy czy było warto jak dojdzie paczka ale miałem wrażenie, że jego polecają użytkownicy najczęsciej