Każdy ma coś unikalnego, ale z tą jakością to chyba Pan przesadził.
Wersja do druku
IQ saudyjczyka = aktualnej cenie ropy - nie dziękuje.
Canon ma bardzo rozdrobniony akcjonariat jak większość Japońskich firm więc ich przejęcie może być bardzo trudne. Podobnie jest z Sony. Nie wiem jak wygląda sprawa z Nikonem ale podejrzewam że jest podobnie.
A to kto jest właścicielem jest bardzo ważne. Bardzo dobre marki zmieniały zupełnie profil działania albo po prostu były wygaszane. Także nie jest to "nieważne"...
Wg najnowszej plotki R5 ma kosztować w Europie 4500€:
https://www.canonrumors.com/canon-eo...ve-leaked-cr2/
niestety to prawie 20k pln.
Czyli £4K - pass :)
ja zaczekam na wyniki sprzedaży naszej ulubionej firmy za rok 2020 może to będzie jakimś impulsem do zakupu a moze konkurencja będzie lepsza - ktoś zapomina że jak sie zmienia mocowanie to sznurek na ktorym trzyma się niewolnika systemowego jest jakby slabszy :mrgreen: ja już odczuwam ze pętla jakby luźniejsza się zrobiła :mrgreen:
czyli mniej niz 2 uczciwe natywne L-ki do niego (50, 85)... choc nie upieram sie, ze jak gruchna jakims RF 135/1.8 (bron biosie ze stabilizacja!) to ten wspolczynnik R spadnie mocno w poblize wyczekiwanego 1 :)
nic nowego pod sloncem. normalne 5D (to z celownikiem zamiast telewizora) tez kosztuje z grubsza tyle w relacji do EF 50/1.2 czy EF 85/1.2, a w zasadzie ze wzgledu na wiek tych projektow optycznych (a wiec ich relatywnie nizsza cene) to nawet wiecej...