Flash guru jest w NYC, a snow ztcp w CA - wystarczy. W tytule jest wyraźnie USA a coraz więcej koleżanek/kolegów regularnie się buja czy to do rodzinki czy na egzaminy ;) a instant rebate załatwia sprawę zwrotu od razu przy kasie.
Wersja do druku
ale ze niby mieliby swietowac przez robienie dnia dziecka uzytkownikom? :mrgreen:
bez jaj, ksiegowi nie sa sponsorowanii przez kurie/swietego mikolaja ;)
im w glowie bakszisz, a zadowolenie uzyszkodnikow to srodek do tego celu,
nie cel sam w sobie.
nie klei mi sie to, po prostu. to sa praktycznie wszystko dobre szkla, ktore
sprzedaja sie same z siebie bez dodatkowej zachety. cash-back akurat na
nie i tylko na nie moze wskazywac na reakcje prewencyjna na dzialania
konkurencji. bo sam z siebie, niezachecany, Canon by tego w zyciu nie zrobil.
dalby po 80$ znizki na badziewny 17-85, 50$ na 60 macro (bo i tak do
cropa), 80$ na 28-135, ktorego bardzo chce sie pozbyc z magazynow...
i tyle. no dobra, jeszcze po 150$ na 50/1.2 i na 200/2, ale tu taka znizka
nadmienie nie robi :)
A nuż popili trochę "na urodzinach" - a plotki (i obserwacje koreańskich ekspatów) - wskazują, że mają "słabe głowy" ;)
To dosyć bezpieczne ramy czasowe :mrgreen:
Trzeba też - myślę - dać jeszcze szanse "hybrydom", które na matówce będą wyświetlać "augmented reality" - a'la HUD.
Modny onanizm odchodzi w kąt? jutro premiera ( prawdopodobna) nowej topowej zabawiki od naszej matki karmicielki i taki spokój....
Jestem cholernie ciekawy, czy canon przyćmi premierę d3s niczym jak to było w przypadku 1dmIII i d3 ;)
Przyciemnij sobie choćby to zdjęcie ;)
Oceny, opinie itp posty na temat nowego 1D proszę pisać w osobnym wątku - http://canon-board.info/showthread.php?t=53711 .
Ten wątek służy tylko plotkom, dywagacjom, gdybaniom na temat możliwego a nie już oficjalnie zapowiedzianego sprzętu.
No dobra .. to kiedy to 3D ? ... (nadzieja umiera ostatnia) ...
Nowych szkieł nie pokazali - może pojutrze na targach? ;)
18-55,5 IS mkIII? ;) Osobiscie jakos nie odczuwam jakiegos niedosytu w szklach canonowych. 14, 24 16-35, 50, 85 sa nowe a resza dla mnie na wystarczajaco dobrym poziomie zeby nie narzekac... no moze jakby dali szybka 50mm (taka jak 85usm) to byloby fajnie. O telasach i makro sie nie wypowiadam.
No właśnie, a moja szklana kula pokazywała, że miały być :( - chyba muszę oddać do serwisu :mrgreen:.
http://www.canon-board.info/showpost...postcount=1923
i
70-200mm f/4L 1999r >>+7 lat>> 70-200 mm f/4L IS 2006r >>+6-8 lat>> 70-200 mm f/4L IS II 2012-2014r - aktualny model jest bardzo chwalony, więc klienci mogą sobie poczekać na coś nowszego
70-200mm f/2.8L 1995r >>+6 lat>> 70-200mm f/2.8L IS 2001r >>+8 lat>> 70-200mm f/2.8L IS II 10/2009? - nowy model z HIS = większe uznanie i większa kasa
16-35mm f/2.8L 2001r >>+6 lat>> 16-35mm f/2.8L II 2007r - dopiero co wypuścili i nie będą się wygłupiać, porządne UWA klienci dostaną za kolejne 5-7 lat, czyli tak 2012-2014r
24-70mm f/2.8L 2002r >>+7 lat>> 24-70mm f/2.8L II (H)IS10/2009r? - najwyższa pora na nową generację; razem z nowym 70-200 byłoby to podstawowe narzędzie pracy znacznej ilości zawodowców
24mm f/1.4L 1997r >>+11 lat>> 24mm f/1.4L II 2008r - nówka
35mm f/1.4L 1998r >>+11 lat>> 35mm f/1.4L II 10/2009r? - poprawią kilka wad i kasa będzie się lała strumieniami
135mm f/2L 1996r >>+13 lat>> 135mm f/2L (H)IS 10/2009r? - chociaż obecny bardzo chwalony to mogą nieco poprawić optykę i dodać stabilizację - przy tej ogniskowej może się już przydać.
O 50/1.4 (1993r) & 35/2 (1990r) pewnie nie ma co wspominać, chociaż jak im się nie chce to mogliby już zostawić w spokoju jakość obrazu, a przynajmniej wsadzić USM.
Podsumowując:
marzenia ściętej głowy :-D
tak zupelnie serio, to 17-40 i 100-400 L to sa oczywisci kandydaci do wymiany. fajny by byl tez poprawiony 50/1.4 (wiekszy wymiarowo, zeby nie zarl w oczy tak koszmarna koma) ale znajac Canona to mozna sobie pomarzyc...
z innych szkielek, jakie mi sie marza... 35/2 mkII. z sensowna rozdzielczoscia srodka przy f/2 i dobrymi bokami przy f/2.8, normalna 8/9-listna zaokraglona przeslona i duza przednia soczewka (srednica filtra 67 moze byc jesli o mnie chodzi). bo to co teraz, to swoja 5-listna przeslona i paskudna koma zre w oczy az zal tylek sciska. a ogniskowa do pelnej klatki (a i do cropa) bylaby jak marzenie. ale z realistycznego punktu widzenia, wypadaloby wyboldowac slowo "marzenie" :D
Nie no szkieł jest trochę do odnowienia i zrobienia 8). Ja bym się nie obraził jakby wypuścili wreszcie UWA z ostrymi brzegami (przynajmniej w miarę ;)), do tego jak pisał Akustyk do odnowienia 100-400 i na pewno 24-70.
Poza tym skoro trzymają się uparcie już tego APS-H to wypuściliby jakiegoś spacerzooma na ten format - może nawet ze dwa np. 18-50/2.8 L i 50-200/2.8 L lub coś zbliżonego.
Ciekawe jest też to, że jak się zagłębić w detale naszej dzisiejszej premiery to ta nowa jedynka nie ma kilku rzeczy które są w 7D więc pytanie powstaje od razu czy Canon w ten sposób zostawia sobie jeszcze na coś pole manewru czy go po prostu chcą bardziej zróżnicować w stosunku do nowego Ds-a.
Nie łap za słowa proszę :rolleyes: - to tylko przenośnia.
Mimo wszystko nie widzę potrzeby takiego zakresu do takiego aparatu. Oczywiście coś na siłę się znajdzie, ale kalkulacje podpowiadają, że to nie ma sensu..
No ale to podobno ma być (przed)ostatnia jedynka z aktualnym podziałem(D/Ds). Później już pewnie będzie monstrum z 50mpix, 60klatkami na sekundę w pełnej rozdzielczości i wyświetlaczem zamiast wizjera.
Ciekawe czy na tą okoliczność cała szklarnie wywalą do kosza i będą od nowa łoić kasę jak przy zmianie FD/EF.
aż się dziwię, że do tej pory nie "zaktualizowali" tego obiektywu, jako że nie jest on nawet do końca kompatybilny z E-TTL II (distance):
http://photonotes.org/articles/eos-flash/#distancedata
nowe 35mm to ja bym widział 35/1.8 USM ø58
a obecne obudować tandetnym plastikiem na kształt 50/1.8II i sprzedawać za podobną cenę.
jeśli chodzi o filtr ø67, to zarezerwowałbym go dla nowego 24/2.0 USM, którego strasznie brakuje pomiedzy 24/2,8 a eLkami 24/1,4
do tego wsadzić w plastik stare 135/2,8SF i wypuścić 135/2,5 USM i sprawę średniej półki stałek mielibyśmy jako tako załatwioną... :-)
a ja nie za bardzo liczylbym na tanie jasne szerokie stalki w nowych wersjach, to sie jednak Canonowi kompletnie nie oplaca
No to zobaczcie te sample....:shock:
http://www.digitalcamerainfo.com/con...-D3S-21168.htm
Niezłe....
PS
A może chodzi Ci o to, że Nikon wypuścił po cichu 24-70 ze stabilizacją? ;)
Cytat:
Shot with a 24-70mm VR lens, in program mode, with spot metering
ale nadal brakuje "masturbacja", "wszystkomajacy", "lista zyczen", "sciana placzu" :lol:
Słyszałem, gdzieś o następcy 5d II, myślicie, że to realne żeby wydali w przyszłym roku w pierwszym kwartale 5d III?
Z wróżka.pl zapewne ;)8).
Pierwszy kwiecień - prima aprilis :-D
Ja bym się nie zdziwił jakby 1 kwietnia wypuścili 5D III. Wtedy spokojnie mogli by tłumaczyć zawiedzionym klientom: "Myśleliście, że dostaniecie świetną puchę ze znakomitym AFem? - prima aprilis" :D
Chyba najpierw musiałbyś wytłumaczyć potomkom samurajów o co chodzi z "April Fools' Day" :mrgreen:
http://japanese.about.com/b/2009/04/...l-in-japan.htm
We've improved microlenses more than ever before, and the 5dmk3 is going to have pierdylion Mpix with lower noise level and higher DR!
na canon rumors piszą coś o 1ds IV na photokina z 32MP FULL FRAME
Hihihi, mój syn też :mrgreen: On ma hazardową nauczkę, ja mam dychę więcej :-D
Ale i tak myślałem, że emeryt zwieje z ringu jak zwykle koło 2 rundy, tak się rozglądał jak wchodził, jakby chciał drogę powrotną zapamiętać.
W zasadzie to tak przewidywalna ewolucja, że niespodzianką byłoby cokolwiek innego.