To moze coś teraz na niedziele...?
Wersja do druku
To moze coś teraz na niedziele...?
W tę niedziele jadę focić na strzelankę ASG tam: http://www.podroze.pl/wyprawa/fotore...sto-widmo,106/
W niedziele ma byc kiepska pogoda.
Mam propozycje na nastepny plener.
http://www.opuszczone.com/galerie/wiezienie/
Wiem, gdzie to jest. W piatek pojade na zwiad sprawdzic, czy da sie wejsc.
Piszę się, a gdzie to? :-)
To raczej nie bedzie wyjazd na modelki. A gdzie to, to dowiecie sie jak sie zobaczymy. Nie umieszczam na forach takich informacji:)
Potwierdzam Uwaga na gościa z Koszut przegania każego fotografującego wiatraki(trasa z Kórnika trasą katowicką, miejscowość Koszuty za Kórnikiem ok. 5km
Do więzienia to i ja chcę :)
ja też, ja też!
ano i ja:)
Też! Tylko nie w ten weekend :D
(i tak wiem, że specjalnie pojedziecie w ten :P)
też bym się pisał na to więzienie, ale też nie w ten weekend.
raczej w następny (22-23).
potem znów nie bałdzo.
więc sugeruję ten 22-23 :grin:
ale za to zapewnię transport dla 4 odważnych :wink:
No, 22-23 mi pasuje jak najbardziej.
Transportu nie mam, także chętnie się skuszę na wszelkie propozycje. Oczywiście refund za benzynę będzie.
ja w soboty odpadam do października ;)
A niedziele?
A ten weekend to kto się pisze i jak się umawiamy? Pasuje mi pół niedzieli, obojętnie które. :mrgreen:
no to na tę ciupę proponuję drugie pół niedzieli 23. maja 8-)
tylko faktycznie trzeba wcześniej sprawdzić czy tam da się wejść i wyjść.
bo jak wiadomo więzienia mają to do siebie, że tam jest stosunkowo łatwo wejść, a nieco trudniej wyjść :wink:
a tak w ogóle:
to my możemy powiedzieć to samo. :roll:
anyway może ebru?
jako pensjonariuszka? :p
jak ktoś załatwi modelki do więzienia to wbijam :)
ja bardzo chetnie w te niedziele :D
w takie miejsca zawsze
w nastepny weekend tez tylko niedziela od około południa w góre
(w sensie nie switem bladym ;) )
Z tego co wiem, to kilka lat temu teren byl pilnowany. Jutro tam podjade i zerkne, czy da sie wejsc. Trzymajcie kciuki. I przy okazji wciaz czekam na info o strumyku w lesie - jak ktos wie gdzie, dawac namiar:P
w górach masz opór strumyczków - za daleko?
poznań płaski jest, są tylko takie... kanały. przestudiuj w googlemaps/zumi przebieg cybiny i bogdanki - to jedyne 'strumyki' w mieście. i jeszcze rzeki głównej.
zacząłbym od cybiny powyżej jeziora maltańskiego (tutaj).
ale rewelacji nie będzie.
aaaa, a strumyczek ze skałkami to ma sąsiad w ogródku.
ale nie chciałbyś tego mieć na fotce ;-)
a, i chyba w palmiarni coś było, w botaniku, chyba w zoo i w kórniku :roll:
Mapy juz studiuje i jezdze, ale to co ladnie wyglada na mapie mija sie z rzeczywistoscia...
nie wiem czy się nadaje, strumyk jest
"Śnieżycowy Jar", gdzie można jeszcze podziwiać tę rzadką i piękną roślinę. Najłatwiej tam dojechać od strony wsi Starczanowo. Do Starczanowa prowadzą dwie drogi:
- z Murowanej Gośliny (jadąc od Poznania, w mieście pierwsza ulica w lewo, za cmentarzem) drogą asfaltowa przez Mściszewo,
- z Uchorowa (jadąc z Obornik do Murowanej Gośliny w Uchorowie należy skręcić w prawo) drogą gruntową.
lub w Wirach
Wirynka - dość miłe miejsce znalazłam koło kościoła w Wirach, szlakiem rowerowym na mostku,
Sniezycowy jar znam, ale tam nie wolno chodzic... A ja potrzebuje podeptac to i owo:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A, zapomnialem dopisac, ze praca nie pozwolila mi dis dojechac pod to wiezienie, ale nast okazje bede mial w poniedzialek, wiec odrazu nadam temat, czy jest wejscie, czy nie.
Ponawiam pytanie czy zbieramy się w ten weekend (najlepiej niedzielę)?
ja jestem za przyszłą niedzielą! Wtedy jak najbardziej tak, jeżeli ktoś dobry mnie wezmie do samochodu :-D
Bylem dzis pod wiezieniem. Zdjec nie mam bo lalo caly czas...
Powiem Wam, ze bylem zszokowany lekko, bo bezposrednio do niego przylegaja donki mieszkalne (takie dzialkowe). Sam moj podjazd wzbudzil juz spore emocje u ludzi w nich mieszkajacych (stare dziadki, co to maja komorki zwpisanym na stale numerem 997:) ). Przez brame przejsc sie nie dalo, z boku byla droga polna, ale tylko terenowka daloby sie tam ujechac. Bywam w okolicach raz w tygodniu, takze jak pogoda sie poprawi i uschnie ta droga, to sprobuje tam wjechac i czegos wiecej sie dowiedziec. Od strony bramy wstepu nie ma. Na 90% nikt nie pilnuje tego terenu, bo wyglada juz na strasznie zapuszczony.
Znam ten teren. Nie wiem od, której strony podjechałeś, bo wiezienie ma dwie bramy wjazdowe. Da radę wejść od strony jakiegoś parku czy czegoś tam (większa ilość drzew:) ). Trzeba się przeczołgać pod płotem. Jednak należy uważać, bo właśnie budynki dość dziwnie położone w centrum miejscowości. Jeden, który kiedyś prawdopodobnie był budynkiem biurowym na terenie więzienia w tej chwili jest domem mieszkalnym i okna z balkonami wychodzą prosto na dziedziniec a mieszkańcy nie wyglądają przyjaźnie zbyt choć ja ze spora grupą spędziłem tam ponad 2 godziny i policji nikt nie wezwał.
Jeszcze co do stanu na dzień dzisiejszy. Nie jest już tak "ładnie" jak na zdjęciach opuszczonych. Budynki dość mocno w ruinie choć fontanna na środku placu robi wrażenie :)
Jeśli więzienie nie wypali (choć wierzę, że będzie inaczej ;-) ) może poszukać czegoś w zasięgu mpk? Z tego co widzę większość osób jest niezmotoryzowana.
Poznaniak ze mnie słaby, szczególnie w rozeznaniu miejscówek ale chyba znajdzie się jakieś miejsce gdzie można zaciągnąć biomasę lub wykorzystać je w jakikolwiek inny fotograficzny sposób:mrgreen:
Ja się pisze na cokolwiek, od streetu po błyskanie w plenerze :)
ja w ten weekend nie dam rady
za dużo na przyszły tydzień mam
Odnośnie nadchodzącego weekendu - jakby coś się działo, piszę się. Z samochodem.
Ja odpadam - dostałem Komunie do focenia.
Odpadam.
Piszę się na cokolwiek w zasięgu mpk i oczywiście dalej gdyby tylko ktoś zabrał :)
Czyli jest ktoś na ta Niedziele... Mam mozliwosc uzyczenia 4 miejsc w aucie...
Ja moze nawet chętnie, zależy co gdzie i o ktorej ,)
wiec moze to opuszczone wiezienie?
.. wiem gdzie to jest ale raczej to bedzie wycieczka w ciemno , bo nie wiadomo czy uda sie wejsc.
Ja bede jutro jechal do szamotul ( opuszczone wiezienie jest w polowie drogi Poznan -Szamotuly) musze cos tam zalatwic ok 2 h i potem wracajac mozna sie zatrzymac i spenetrowac miejsce.
Jakby co mam 4 wolne miejsca w samochodze , moge odebrac chetnych z ogrodow.
ale,,,w szamotulach przez te dwie godziny musicie sobie sami czas zorganizowac.
Szukam chętnych do brania udziału w przypolitechnicznym kółku fotograficznym, które mam przyjemność zakładać. Zbieram listę podpisów, potrzebni są ludzie aktualnie studiujący na PP. Podpisy chciałbym zebrać jutro i pojutrze.
Na razie uczelniane. Później się pomyśli co dalej ^^
dziękuję za wskazanie na te obiekty ;-) byłem tam i jest spoko - wiatraki w bardzo dobrym stanie , nikt mnie nie przeganiał tak jak Cichego ;-) ... tylko te cholerne meszki mnie ..... wkurzały!
pogoda dopisała , wręcz była rewelacyjna !!! :
pozdrawiam
Paweł
Przecież nikt mnie stamtąd nie przeganiał... ;)
Ciekawe, czy zalalo nasz Rogalinek? Chyba jutro tam rano podskocze na zwiad.
slyszalam, że zalało i stamtąd leje się na okolice...v;/
Kiepsko...od miesiaca sie tam probuje wybrac na zdjecia przez ta dupna pogode...
Mmmm, może być ciekawie! Rybaczki na nogi i heja!
Obawiam się, że może być kiepsko z chodzeniem po łęgach bo warta podnosi się dość szybko a policja zamyka dojścia do stref gdzie woda zbliża się do punktu "zero".
Ale jutro i tak pojadę zobaczyć co się dzieje.
Tak było dwa dni temu:
Tak było wczoraj w tym samym miejscu:
Dzisiaj jest jeszcze więcej wody...
A legitymacja prasowa? :D