no to rewelacja - tak ma byc -lamp nie widac
Wersja do druku
no to rewelacja - tak ma byc -lamp nie widac
24-70 i na cropie dobrze sie sprawdza w kosciolach. O ile nie trafi sie na wyjatkowo bardzo ciasny. Oczywiscie Canon, bo jak sigma zacznie rzezic swoim AF'em to jednak krzywo sie patrza ;)
Jak ktos ma obawy czyh 24 to aby nie za wasko to 17-55 2.8 jest tez swietnym wyborem na tego typu imprezy.
Ale fakt faktem najlepsza inwestycja na poczatek (zwlaszcza pierwszy raz) to pare zlotych na fotografa i robienie sobie spokojnie za drugiego :mrgreen:
Jak nic nie wyjdzie to zawsze jest na kogo zrzucic :D
Niestety nie zawsze takie cos swiatlo zastane na miejscu akcji i posiadany sprzet umozliwia.
zonglowaniu stalkami z jednym body, mowimy stanowcze NIE!!
mam taki sam zamiar, 35-tka na stale a na drugim body 85 1.8 na zmiane ze 135L, chyba, ze nabede droga kupna 85L, zanim kupie musze pozyczyc z adoramy i zobaczyc czy mi odpowiada, jak wezme to zrobie porownanie 5d + 85 1.8, 85L i mimo innej ogniskowej doloze 135L, ino zeby mi lenistwo pozwolilo :mrgreen:
Ludzie, ależ Wy kombinujecie z tym sprzętem jak koń pod górę...... do bardzo dobrych zdjęć wystarczy jakakolwiek puszka z przyzwoitym optycznie, a niekoniecznie super jasnym szkłem i leci.... a kwestia szybkiej kompensacji ekspozycji i sprawnej pracy w manualu, to druga kwestia :) Że o lampie nie wspomnę :)
Cos mi sie tu nie zgadza... (podkreslone vs to co w pierwszym zdaniu).
O tym jest praktycznie caly ten watek. I opinie tez przerozne. Dziekujemy i tobie za wyrazenie swojej opinii... tylko nie krzycz za bardzo jak sie okaze ze ktos smie miec odmienne zdanie niz ty ;)
Panie kochany, toż to na mnie krzyczą za tradycjonalne podejście...ech, jak to kota ogonem potrafią obrócić.... :mrgreen:
BTW widziałem dzisiaj Tokine do Canona, 2099 w sklepie, 12-24, tylko światła nie pamiętam ale chyba 2,8. Jak ktoś chce strzelać karykatury ślubne, to polecam :D