dzięki, bo to się właśnie zastanawiam czy warto i czy można w ogóle, 1 rok to czasami malo...
Wersja do druku
Apropo Safari - zainstalowałem go sobie na PC dla testu (pod Vistą x64). Śmiga jak głupia ta przeglądarka, ale czcionki tragiczne. No i nie ma PL słownika. Na razie, to półprodukt jeszcze. Ale szybkość super jest.
no bo widzisz na iMacach mamy rewelacyjny cocoAspell który integruję się z systemem OSX i działa pod każdą aplikacją ...
naprawdę fajna sprawa dla takich dysortografów jak ja ;)
Mniejsza już o słownik. Ale te czcionki... Co, jak co, ale sprawę wygładzania i całej reszty w windzie dopracowali. A Safari po swojemu i aż oczy bolą :-(
To nie jest cecha Safari, ale ogólnie (dla mnie) systemów *nixowych. Coby nie mówić o Windzie, to akurat ClearType jest naprawdę dobrze opracowany i trzeba się pomęczyć, żeby w *nixach uzyskać podobny efekt.
Niestety Safari pod Windows nie daje ani możliwości _głębszego_ tuningu antyaliasingu czcionek ani możliwości przejścia na czcionkę systemową. Co jest o tyle nielogiczne, że iTunes używa czcionki systemowej pod Windowsami.
Disclaimer: Tak wiem, antyaliasing czcionki to rzecz gustu :)
No właśnie. Dlatego - pomimo ewidentnego kopa w szybkości działania - Safari idzie w odstawkę. Czekam, aż wywalą z niego engine do czcionek. No i zrobią inną skórkę (wystarczy wywalenie obecnej i pozostawienie wyglądu systemowego Visty - jest 3 klasy ładniejsza ;-) ).
Akurat wygląd, to mi się podoba. Brakuje mi jedynie w przycisku nawigacji możliwości skoku do konkretnej strony.
A wracając do czcionki, to wygląda to mniej-więcej tak (lewo Firefox, prawo Safari):
No właśnie. Taka jest różnica. I nie da się przełączyć na systemówkę. A fe ;-)
Ja zostaję przy Operze.
miał ktoś styczność z transportem iMaca 24 cale w samolocie? Jest wogóle sens taszczyć takie bydle zza oceanu?
co to znaczy : przycisk nawigacji, możliwości skoku do konkretnej strony?
bo jeżeli chodzi ci o otworzenie nowego linka w nowej zakładce to Safari ma tą opcję - trzba ja tylko odblokować w preferencjach ...
u mnie prawa strona twojego screenshot'a (Safari) wygląda dokładnie tak samo jak nie na screenshot'cie ;) czy Mac'i maja jakieś wygładzanie softowo monitorowe? bo u mojego kumpla na Hackintoshu (PC) Leopard wyglądał fatalnie pod względem czcionek ...
dlaczego w drugą stronę jest ok? ... winda na maku wygląda ok i działa szybciej...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
sens jest bo cena jest niewspółmiernie mniejsza, a pudełko z 24-ki nie przekracza ani wagowo gabarytowo maksymalnego dopuszczalnego bagażu, tylko musisz dogadać się z liniami lotniczymi, ile zapłacą ci za ewentualnie zgubiony bagaż ... znajoma "zgubiła" torbę pełną drogich prezentów, oddali jej $700 po 3-miesięcznym dochodzeniu, w przypadku iMac 24 to radził bym wykupienie jakiegoś dodatkowego ubezpieczenia ...