Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Nie ma sensu po raz kolejny poruszać tematu LV, ale nie każdemu on pasuje, a co ważniejsze nie do każdej sytuacji się nadaje.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Doceniam ironię. Jednak jakbyś nie zaklinał rzeczywistości to LV i wszelkie elektroniczne wizjery nie każdemu odpowiadają. Taka prawda. Od biedy jestem w stanie zaakceptować wizjer hybrydowy jaki jest w np. w Fuji X100.
Powinieneś sobie popatrzeć w niektóre wizjery do kamer profesjonalnych np. Panasa - myślę że trochę zmieniłbyś zdanie. Pewnie kiedyś pojawią się pod strzechą ;). Choć już się pojawiają wizjery OLED - też nieźle dają rady ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Myślę że powinieneś sobie popatrzeć w niektóre wizjery do kamer profesjonalnych np. Panasa - myślę że trochę zmieniłbyś zdanie.
Wybacz ale temat video w zasadzie w ogóle mnie nie interesuje. Jak to mawiają przyzwyczajenie drugą naturą człowieka. Wizjer optyczny to dla mnie podstawa. Jak długo tak będzie to nie wiem bo wzrok powoli siada ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Wybacz ale temat video w zasadzie w ogóle mnie nie interesuje. Jak to mawiają przyzwyczajenie drugą naturą człowieka. Wizjer optyczny to dla mnie podstawa. Jak długo tak będzie to nie wiem bo wzrok powoli siada ;)
co do wideo to nie wiem, ale np. w Panasoniku LX100 OVF jest naprawde swietny. oczywiscie ze to nie jest jakosc celownika optycznego, ale jest juz na tyle dobre (szczegolowosc, ocena kontrastow, odswiezanie), ze mogloby na upartego zastapic celownik optyczny.
a telewizorek z tylu to oczywiscie zupelnie inna para kapci. gapienie sie na cos co odbija wszelkie swiatlo w sloneczny dzien jest dla 15-letnich dzieciakow wychowanych na pstrykaniu komorkami. do uczciwej pracy sie nie nadaje i kropka ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
do uczciwej pracy sie nie nadaje i kropka ;)
Jeżeli mam szansę pół na pół, że nie trafię przez wizjer, to czemu nie? ;)
Śmieje się. AF przez LV w 6D zabija szybkością ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
wd40
Jeżeli mam szansę pół na pół, że nie trafię przez wizjer, to czemu nie? ;)
Śmieje się. AF przez LV w 6D zabija szybkością ;)
ale bez LV jest w Twoim 6D lepiej? :lol:
Zwykły wyświetlacz lcd jest tylko trochę jaśniejszy niż matówka i dlatego bez jakiejś osłony w plenerze przy słońcu nie jest łatwo. Niektórzy stosują osłony doczepiane z lupką ale to jest trochę partyzantka. Poza tym LV jest na razie w Canonach dość powolny więc trudno fotografować coś co ucieka z pola widzenia. Natomiast jeśli nie ucieka, to nie mam żadnych problemów z posługiwaniem się M. Dotknięcie ekranu gdzie ma być ostro jest lepsze niż wszelkie kółeczka, pokrętełka, guziczki i dżojsticzki.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
ale bez LV jest w Twoim 6D lepiej? :lol:
Lepiej nie mówić :?
Cytat:
Zamieszczone przez
wd40
Lepiej nie mówić :?
bo juz sie balem, ze tylko ja wybrakowany dostalem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Wybacz ale temat video w zasadzie w ogóle mnie nie interesuje.
Tu nie chodzi o video tylko o zobaczenie jak taki obraz może wyglądać. Może to być o tyle ciekawe doświadczenie, że nie wróżę długiej kariery lusterkom ;).
Inna rzecz, że jak ja to nazywam "wizjery w kratkę" mogą na lata skutecznie zniechęcić do takiego rozwiązania ..... ;)