Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
i zastanawia mnie jak oni te foty wolali? bo ja nie potrafie takiej mydliny zrobic 70-300L, to jest zbyt ostre szklo, a ja nie umiem robic po kotleciarsku wierzac w 7 dzialek skutecznosci stabilizacji... ;)
Suwak Luminance noise reduction w DPP nie takie cuda potrafi zdziałać.
Ogólnie DPP ma tylko dwa plusy - kolory i DLO.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Ogólnie DPP ma tylko dwa plusy - kolory i DLO.
no, jeszcze ze jest darmowy, bo LR kosztuje.
ale ogolnie, to tez w ten desen kminilem. widze, ze to bylo poprawnie wykonane zdjecie, ale wywolanie... jezudrogi, ze im nie wstyd takie cos pokazywac... :evil:
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
no, jeszcze ze jest darmowy, bo LR kosztuje.
Już w sumie zapłaciłem, więc nie wziąłem pod uwagę argumentu ceny.
Cytat:
ale ogolnie, to tez w ten desen kminilem. widze, ze to bylo poprawnie wykonane zdjecie, ale wywolanie... jezudrogi, ze im nie wstyd takie cos pokazywac... :evil:
Przecież to nie pierwszy raz...
Chyba tylko fotopolis gorsze sample daje ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
..........
A kto używa tego suwaka i po co ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
A kto używa tego suwaka i po co ?
Ludzie w Canonie, to pewne.
I, niestety, domyślnie te suwaki mają niezerową wartość przy wołaniu rawów (nawet jeśli w puszcze odszumianie jest "wyłączone").
A po co? Nie wiem, może po to żeby nikoniarze mogli się (oprócz słabego AF) pośmiać z miękkiego obrazka ;-)
PS: oficjalne sample z 5D MkIII też były przecież miękkie jak diabli.
Coraz lepiej wygląda to 6D. Szkoda, że będzie dostępne dopiero w grudniu... Gdyby to było np. za miesiąc to mógłbym poczekać. W sam raz na moje potrzeby :)
Jak myślicie, kiedy przeczytamy pierwsze miarodajne testy 6D? Czy jest szansa, że jakieś się pojawią przed uruchomieniem sprzedaży? Najbardziej interesuje mnie AF i matryca; jeżeli nie będzie poprawy w stosunku do 5dmkII, to będę musiał przełknąć cenę 5dmkIII. Chociaż subiektywne oceny zwiedzających Photokinę potwierdzają raczej dobrą skuteczność AF i to na bocznych punktach, z których praktycznie wyłącznie korzystam. Zobaczymy
No i teraz powstaje pytanie, co wybrać - jako właściciel pierwszego 5D oczywiście skłaniałbym się ku 5Dmk2, natomiast maszyna ma już parę lat i zapewne szumy na 6D są o wiele mniejsze. Nie przeszkadza mi mniejszy korpus, karty SD czy brak 1/8000s, natomiast cenowo różnica jest bardzo mała - no i 6D to nowsza konstrukcja. Nabywać będę dopiero za parę dobrych miesięcy, ale jestem w poważnej kropce. Czy przeskok szumowy na wysokich ISO jest mocno zauważalny?
Cytat:
Zamieszczone przez
Propi
No i teraz powstaje pytanie, co wybrać - jako właściciel pierwszego 5D oczywiście skłaniałbym się ku 5Dmk2, natomiast maszyna ma już parę lat i zapewne szumy na 6D są o wiele mniejsze. Nie przeszkadza mi mniejszy korpus, karty SD czy brak 1/8000s, natomiast cenowo różnica jest bardzo mała - no i 6D to nowsza konstrukcja. Nabywać będę dopiero za parę dobrych miesięcy, ale jestem w poważnej kropce. Czy przeskok szumowy na wysokich ISO jest mocno zauważalny?
A czy mamy ci to wywrozyc z fusow?
Narazie to sobie jedynie mozesz obejrzec pare fotek ktore nie wiadomo jak byly ruszane.
Trzeba poczekac na pierwsze testy jak ktos go dostanie w rece a nie tam canonowe sample.
Wróżąc z tylnego LCD i szybkiego przestrzelenia puchacza mogę założyć się o dobre wino, że 6D wciąga nosem 5d2.