ja duzego doswiadczenia nie mam ale z stalka bywa czasem problem szczegolnie jak pani mloda siega panu do ramion ;)
Wersja do druku
ja duzego doswiadczenia nie mam ale z stalka bywa czasem problem szczegolnie jak pani mloda siega panu do ramion ;)
panie Jarku, nie musisz nikogo obrazac. ja robie zdjecia od niecalego roku, swoim pierwszym aparatem i robie to bo lubie. Ciekawa jestem jakie Ty robiles na poczatku
Nikogo nie obrażałem i nie oceniałem żadnych zdjęć. To, co mam na stronie, to są właśnie zdjęcia z mojego "początku".
Ja po prostu trzeźwo i na temat oceniłem Twoje dywagacje.
Bo to widzisz.. myśleć możesz co chcesz, ale istnieje zagrożenie, że ktoś czytając takie wymysły w nie uwierzy. A tego przecież nie chcemy..
Jarku, z pewnoscia wiesz co mowisz, ja to co powiedzialam to z mojego jednego "wypadu" gdzie mialam 50mm i Panna byla sporo nizsza od Pana i nie bylo miejsca zeby odejsc gdzies dalej. Jak jest duzo miejsca to oczywiscie ze mozna cos zrobic. Zreszta co sie bede tlumaczyc. Powiedzialam tylko jedna rzecz z mojego jednorazowego wypadu a osoba ktora zapoczatkowala ten watek to raczej ma jeszcze mniejsze doswiadczenie wiec chcialam tylko podajc swoj blad jaki popelnilam.
Pozdrawiam!
Aha, ale o tym, że to 50mm i że mało miejsca, to dopisałaś teraz.
Pozwolisz, że przypomnę:
To teraz wyobraź sobie prawdziwość tego twierdzenia przy założeniu 35mm i miejscu stąd po horyzont.. Albo portrecie 135mm i w sumie dowolnej odległości.
A kłopoty kompozycyjne z proporjcami pary są niezależne od tego, czy to stałka czy hiper zoom.
Czasem po prostu warto przemyśleć, zanim się napisze takie karkołomne tezy.
znowu nic z watku nie kumam - mozesz oskarkowy jasniej napisac jakie obiektywy polecasz - ogladalem strone z Twoimi slubnymi - dobra robota!!!
Tamto było robione .. ech, chyba wszystkim, na co mnie wtedy było stać. Ale na szczęście już przygotowuję porządne zdjęcia i nie będzie wstydu pokazać stronki ;)
Teraz dojrzałem do dwóch puszek FF i dwóch stałek: 35 i 85mm. Naprawdę da się to zrobić. Brak zoomów daje taki ciekawy dystans i zmusza do innego myślenia. Dobra, co ja będę gadał. Jak powieszę nową stronkę, to będę mógł mówić co i jak. Czyli jeszcze kilka dni, bo zbieram pozwolenia od Par.
nie napisalem, ze interesowla mnie tylko ceremonia ;) chyba lampy to tam nie bylo nigdzie