Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Wróć tutaj jak będziesz miał "nastukane" 20 tys.
6D to fajny sprzęt ale jeśli chodzi o jakość wykonania to jednak sporo odbiega od serii 5D. Nawet od starego 5D.
Oj nie badź taki sceptyczny fakt 5-tki są całe magnezowe ale i cięższe przez to. Moje poprzednie Body były z serii xxxD i xxD całe plastikowe i służyły przez lata. Mam nadzieję że zachwyt nad obrazkiem i innych obiektywach nie opadnie nic mi więcej nie trzeba i sam powiedz 5d mkII czy mkIII nie da innego obrazka...
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
6D to fajny sprzęt ale jeśli chodzi o jakość wykonania to jednak sporo odbiega od serii 5D. Nawet od starego 5D.
mam "nastukane" 40K i nic mi nie odpadło, nadal jest w jednym kawałku, nie trzeszczy itd..., i o dziwo nadal robi zdjęcia, ale to akurat niewazne:mrgreen: (miałem 5d, i 5dII)
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
mam "nastukane" 40K i nic mi nie odpadło, nadal jest w jednym kawałku, nie trzeszczy itd..., i o dziwo nadal robi zdjęcia, ale to akurat niewazne:mrgreen: (miałem 5d, i 5dII)
Nie twierdzę, że to jest kiepski aparat. Sam używam :) Jednak wypowiedź kogoś kto zrobił nim 20 zdjęć jest łagodnie mówiąc mało wiarygodna.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
tzn pod jakim wzgledem poza uszczelkami i magnezowym szkieletem?
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
tzn pod jakim wzgledem poza uszczelkami i magnezowym szkieletem?
Jakieś uszczelki tam są i korpus częściowo jest magnezowy. Wykorzystany plastik jest natomiast gorszej jakości niż w starej piątce a i tylne pokrętło jakby bardziej tandetne w dotyku było.
Ergonomia także nie każdemu może przypaść do gustu. Sam uchwyt jest OK, natomiast tam gdzie w starej piątce mogłem zablokować ekspozycję to w 6D napotykam przycisk AF ON. Może mało istotne ale denerwujące.
Dobra, koniec narzekania. To fajny aparat jest :)
Kurde tak czytam ten temat a 6-stka już w drodze do mnie :D trochę mnie przeraziliście .
Przyznam szczerze, że gdyby d750 było canonowe to bym się nawet nie zastanawiał nad 6d .. mam nadzieje, że plastiki nie będą gorsze jak w 50d to byłbym zadowolony :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Sajmon92
Kurde tak czytam ten temat a 6-stka już w drodze do mnie trochę mnie przeraziliście .
Bez obaw. Jeśli nie miałeś wcześniej piątki to wszystko się tobie spodoba. Co najważniejsze obrazek jest praktycznie identyczny jak w 5D III.
Od siebie dodam: kiepskie tylne kółko, szybko rysujący się plastik. Mi w okolicach 40 tys odpadła tabliczka opisowa na pokrętle nastaw.
Cytat:
Bez obaw. Jeśli nie miałeś wcześniej piątki to wszystko się tobie spodoba. Co najważniejsze obrazek jest praktycznie identyczny jak w 5D III
No mi chodzi tylko i wyłącznie o obrazek, bo czaiłem się też na 5d II, no ale większość egzemplarzy, które widziałem były już dość dojechane, a cena nie kalkulowała mi się zupełnie do nowego 6d.
50d super sprawa no, ale obrazek kicha ISO max 800 i to naprawdę taki maks.
Teraz jeszcze jakieś szkło dodatkowe... kurde, że też nie mogłem się zainteresować czymś innym, tańszym np. kopaniem piłki :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Sajmon92
Teraz jeszcze jakieś szkło dodatkowe
Co masz za szklarnię i co fotografujesz?
Cytat:
Zamieszczone przez
Sajmon92
kurde, że też nie mogłem się zainteresować czymś innym, tańszym np. kopaniem piłki
Też mi to czasami przychodzi na myśl jak czytam ile zarabia taki przeciętny kopacz :)