Jak kupie sobie kiedyś 5D jako drugą puchę to Wam powiem jak to jest z tym obrazem :D
Wersja do druku
Jak kupie sobie kiedyś 5D jako drugą puchę to Wam powiem jak to jest z tym obrazem :D
czyli ktos potrzebuje wysokiego iso kupi 5d2 a ktos kto pracuje na niskim kupi 5d1 ;]
Heh też myślałem, że moje 40D zastąpi 5D1 a skończyło się tak jak to widać w stopce i nie żałuję :p
Potem myślałem o tym żeby wziąć jakieś 5D1 na 3body takie żeby targać ze sobą wszędzie tam gdzie może 5D2 szkoda.
No ale po dłuższym czasie i rozważaniach to się robi bez sensu.
Lepiej będzie wymieć jedną 5D2 na 5D3/5DX(o ile Canon nie pojedzie taką kichą jak Nikon z D800 :p ) i targać ze sobą 5D2 :p
No tak bym polecał. Jak ktoś nie robi ponad ISO800 (lub 1600 ale perfekcyjnie naświetlone)za często i nie potrzebuje 21Mpx to 5D1 to dobra opcja.
Dzięki za opinie i komentarze :) Zdecydowałem się na wys. iso i 5dmkII (no i ta mikroregulacja przeważyła). Teraz czas poszukać używki w normalnym stanie z przebiegiem poniżej 100 koła ;)
Jeszcze raz dziękuję!
A ja sprzedaje 5d2 zeby miec kolejne 5d1. Cofam sie, ale jak nie kochac obrazka z jedynki?
A może ktoś pokaże tę różniecę w "obrazku" - prawie 50 stron i nadal dywagacje :roll:
Ja też stałem przed wyborem mkI czy mkII i wysokie iso wygrało nad obrazkiem. Też sprawdziłbym przewagę w obrazowaniu mkI i służę swoimi puchami do porównania.
Ja tez chetnie zobacze ta przewage mk1 nad mk2 ale cos czuje ze nigdy sie nie dowiemy. Bedzie za to kolejne 50 stron pie...