Jak kupie sobie kiedyś 5D jako drugą puchę to Wam powiem jak to jest z tym obrazem![]()
Jak kupie sobie kiedyś 5D jako drugą puchę to Wam powiem jak to jest z tym obrazem![]()
czyli ktos potrzebuje wysokiego iso kupi 5d2 a ktos kto pracuje na niskim kupi 5d1 ;]
http://taryll.tumblr.com/
wciąż sie uczę robić zdjęcia...
Heh też myślałem, że moje 40D zastąpi 5D1 a skończyło się tak jak to widać w stopce i nie żałuję
Potem myślałem o tym żeby wziąć jakieś 5D1 na 3body takie żeby targać ze sobą wszędzie tam gdzie może 5D2 szkoda.
No ale po dłuższym czasie i rozważaniach to się robi bez sensu.
Lepiej będzie wymieć jedną 5D2 na 5D3/5DX(o ile Canon nie pojedzie taką kichą jak Nikon z D800) i targać ze sobą 5D2
No tak bym polecał. Jak ktoś nie robi ponad ISO800 (lub 1600 ale perfekcyjnie naświetlone)za często i nie potrzebuje 21Mpx to 5D1 to dobra opcja.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dzięki za opinie i komentarzeZdecydowałem się na wys. iso i 5dmkII (no i ta mikroregulacja przeważyła). Teraz czas poszukać używki w normalnym stanie z przebiegiem poniżej 100 koła
Jeszcze raz dziękuję!
A ja sprzedaje 5d2 zeby miec kolejne 5d1. Cofam sie, ale jak nie kochac obrazka z jedynki?
A może ktoś pokaże tę różniecę w "obrazku" - prawie 50 stron i nadal dywagacje![]()
Ja też stałem przed wyborem mkI czy mkII i wysokie iso wygrało nad obrazkiem. Też sprawdziłbym przewagę w obrazowaniu mkI i służę swoimi puchami do porównania.
Ja tez chetnie zobacze ta przewage mk1 nad mk2 ale cos czuje ze nigdy sie nie dowiemy. Bedzie za to kolejne 50 stron pie...