tym razem to nie ja - info o podejrzanej aukcji znalazłem na nikoniarze.pl - w sumie warto zaglądać i tu i tam :) ja tylko przeszukałem czeluścia sieci i znalazłem oryginalne zdjęcie sklepu które wykorzystano w aukcjach po drobnych przeróbkach
Wersja do druku
tym razem to nie ja - info o podejrzanej aukcji znalazłem na nikoniarze.pl - w sumie warto zaglądać i tu i tam :) ja tylko przeszukałem czeluścia sieci i znalazłem oryginalne zdjęcie sklepu które wykorzystano w aukcjach po drobnych przeróbkach
już im zawiesili konto
...co oznacza że dział bezpieczeństwa Allegro pracuje także w niedziele :)
Ja jakiś czas temu kupiłem obiektyw i do dnia dzisiejszego go nie zobaczyłem. Link http://allegro.pl/obiektyw-tamron-55...848929923.html Fakt tani, ale ,że gość nie miał komentarzy, to wybrałem przesyłkę za pobraniem z możliwością sprawdzenia na poczcie ( bo miał być nowy) No i do dziś zero kontaktu :) Więc albo koleś nie żyje, albo wcale taki nowy nie był.
Co do ceny za cenę minimalną ;) to oni chyba dążą do tego żeby była rzeczywista aukcja od złotówki albo kup teraz. Czemu nie wiem ale tak to wygląda.
Nastepny "odwolywacz": http://allegro.pl/show_item.php?item=1948350889 :roll:
Chyba warto sporzadzic liste "odwolywaczy" - pozwolilaby na zaoszczedzenie czasu na obserwowanie takich aukcji :-?
Wiesz, co z tymi "odwoływaczami" bywa różnie. W życiu nie skusiłbym się napisać, że obiektyw uległ uszkodzeniu, a kilka dni później wystawiać go ponownie jako obiektyw bez wad. W Polsce ludzie zaczynają być strasznymi snobami, a takich spryciarzy nie dasz rady zliczyć. W dodatku nawet ich liczba zwiększa się.
Kiedyś sprzedawałem Canoneta. Aukcja była ustawiona na 10 dni bodajże, a mi akurat gdzieś tak w połowie trafił się wyjazd biznesowy. Bardzo dużo osób było zainteresowanych aukcją, a ja nie byłem pewien czy wrócę za dwa tygodnie czy być może następnego dnia. Ku nie pewności odwołałem aukcję podając informację o nieplanowanym wyjeździe. Dodałem także, że aparat na pewno trafi z powrotem na aukcje, a osoby biorące wcześniej w niej udział zostaną poinformowane.
Wyjechałem, minął tydzień. Przeglądając skrzynkę pocztową natknąłem się na 2 maile od osoby, której nie zanotowałem na liście licytujących. Mail był dosyć nie miły. Nie były to co, prawda wyzwiska, ale za tą osobą przemawiała złość. W odpowiedzi na mój mail z przeprosinami dostałem kolejny tym razem z wyzwiskiem i groźbą, że odpowiednie organy zostały powiadomione. Rachu-ciachu, następnego dnia pojawiła się poczta od zespołu allegro, iż został złamany regulamin, ale na szczęście było to zaledwie ostrzeżenie.
Wczytuję się w ten dział od jakiegoś czasu i widzę po niektórych, że są nieco rygorystyczni. Rozumiem zdarzają się sytuacje kiedy pojawia się 'ten zły', ale nie popadajmy w histerię.
moze nie podejrzane, ale dziwne, po jakich WYSOKICH cenach sprzedawane sa tu obiektywy - np. 17-40 za przeszlo 3800zl...
http://allegro.pl/listing/user.php/r...category=50590
zarobic mozna albo marżą, albo ilością.
przy tych cenach to najprawdopodobniej dolozy do interesu :)