Odp: [akustyk] z podrozy po Europie
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
6. piracka forteca Brest. i jej pikczuresk dzwig
To raczej Saint-Malo.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mamrot
To raczej Saint-Malo.
oczywiscie. dzieki za korekte!
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
ten deszcz, co leje, choc go nie widac, to go widac :] fajoskie, bardzo fajoskie. tak samo jak "zjazd do jutry na noc" znad songkulu. rewelka. a dla ewentualnych niedowiarkow - takie zolte swiatlo rzeczywiscie tam wystepuje, mnie sie zdarzylo kilka razy widziec caly widnokrag na zolto-pomaranczowo, rozproszone swiatlo sloneczne, odbite od chmur juz po zachodzie.
mnie sie klimat Song-Kula bardzo kojarzyl z poludniowym wybrzezem Islandii. mojej zonie tez, chociaz nie potrafilbym zdroworozsadkowo wyjasnic dlaczego tak wlasnie. przestrzen, powietrze, surowosc... ?
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
akustyk, wspomniana wczesniej uwaga koncowa - skoro spodobala ci sie azja srodkowa, to olej wycieczki zorganizowane - bier plecak i dawaj samemu, o wiele wiecej zobaczysz i doswiadczysz. albo jedz wlasnym autem, to dopiero daje mozliwosci, ja mam za soba dziesiatki tysiecy km po azji autem, wiec wiem co gadam :] przewodnik z biura podrozy nigdy ci takiej azji nie pokaze, bo... sam nie zna. a mozna dotrzec w takie zadupia, ze zaden mlody kirgiz ci nie zrobi "nozyczkowania", ba! mialem spotkania z pasterzami, co nawet po rusku nie umieli sie dogadac (i nie byli to mlodziaki, bo mlodzi rzeczywiscie czasem nie gadaja juz, predzej po angielsku).
do przemyslenia. boje sie, bo ja miastowy czlowiek jestem z cieplego zachodu, tu jak mi w aucie zastuka to w 10 minut do kowala zajade, ktory mi z ubezpieczenia naprawi. a tam... ? ja jestem przed nazwiskiem magazynier matematyk, a w praktyce informatyk. cokolwiek fizycznego co wymaga jakichs umiejetnosci manualnych i leze, ja nawet jak tapete klade to spie* ;) tyle, ze ludziom ufam, a tam na pewno ktos by pomogl... tylko nie wiem czy moja zona by tak dala rade...
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
druga fota. a przypadkiem nie zrobiles kadru samego oczka z ta latarnia?
byloby intrygujace.
chyba nie, ale w domu jak bede to zerkne do LR
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
jeszcze co do ekonomii kirgiskiej.
tacy kolesie jak ten z birkutem maja sie dobrze; generalnie ci, ktorzy "obcuja" z turystami maja sie dobrze (widywalem tam takie auta, ze u nas to tylko krezusi takimi jezdza). co innego wspomniany wyzej zadupiowy kirgistan, ale z drugiej strony - po co pasterzowi smyrofon?
przy krotkim kontakcie nie mialem okazji zobaczyc czegokolwiek kwalifikujacego sie do poziomu "podstawowa egzystencja" w standardach tzw. zachodu. tam gdzie bylem generalnie glod ludziom do tylka nie zagladal, ale generalnie wszedzie widac bylo, ze "jakos" sie koniec z koncem wiaze. przewaznie duza iloscia samorobki z kontenerow transportowych (do dzis sie z zona nabijamy jak widzimy budowle z kontenerow w Europie, ze to pewnie konsulat Kirgistanu jest) i innym domoroslym kowalstwem/powroznictwem/tasmolepieniem itp. i lepiej tam nie bedzie, bo nie ma z czego...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
ja jestem przed nazwiskiem magazynier matematyk, a w praktyce informatyk.
skad ja to znam.
"co ja, humanista, robie pod tym samochodem..." :]
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
skad ja to znam.
"co ja, humanista, robie pod tym samochodem..." :]
a nie... od humanizmu to prosze mi nie ublizac, po polibudzie chlopak jestem, inzyniera tez przed nazwiskiem mam :)
Odp: [akustyk] z podrozy po swiecie
ja tam nie wiem, ja prosty drwal jestem. po asp (choc mawiali, ze wydzial to wtyka polibudy tamze).
nota bene nic mnie ta buda nie nauczyla, wszystko, co potrafie, ojciec przekazal. on mnie nauczyl patrzec tak, zeby widziec.
a potem ojca zabraklo i zajalem sie internetami. ale to wszystko marnosc, marnosc nad marnosciami.
dlatego dzisiaj rzne, ciupie i rabie. bo to bardziej uczciwe jest.
no i czasem pod strucla wlaze, tego tez stary nauczyl :]
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
ja tam nie wiem, ja prosty drwal jestem. po asp (choc mawiali, ze wydzial to wtyka polibudy tamze).
Do mojego wydziału na polibudzie trafiały zadania domowe z ASP, żeby im jakieś coś namalować na zaliczenie chyba rysunku technicznego. Nie wiem dlaczego, ale najczęściej była to tzw. śruba rzymska, która najwidoczniej kolegów i koleżanki z ASP rzucała na kolana.
A teraz hobbystycznie jestem stolarzem.
mnie zawsze zastanawialo, czemu moim kolegom "kreski" sprawiaja takie trudnosci. ja je mialem w malym palcu.
dobra, juz nie spamuje watku akustykowi.
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
mnie zawsze zastanawialo, czemu moim kolegom "kreski" sprawiaja takie trudnosci. ja je mialem w malym palcu.
dobra, juz nie spamuje watku akustykowi.
spoko. dopoki moderacja nie wie to nas nie wypierniczy :mrgreen: