Nie wiem czy bylo,ale na pewno warto sie zainteresowac YouTube - Kickstarter: Quikdraw - An Innovative Lens Holster
Wersja do druku
Nie wiem czy bylo,ale na pewno warto sie zainteresowac YouTube - Kickstarter: Quikdraw - An Innovative Lens Holster
Było w temacie o sprzęcie do ślubu. Rozwiązanie dość ryzykowne do pracy - w pośpiechu lekko nie dokręcisz szkła i.......... . Ludziom zdarza się, że szkło z sakwy poleci a co dopiero z czegoś takiego.
Rzeczywiście przednia kieszeń jest dosyć obszerna i wejdzie spokojnie coś mniejszego od 13,3" (mi mieści się 10" netbook). Na pewno bez większych starań wejdą 4 browary ;) Jeśli chodzi o główną komorę to noszę tam laptopa 13,3" w etui i mieści się idealnie. W pokrowcu bez strachu o uszkodzenie sprzętu. 13,3" to max jaki wejdzie do głównej, może 14" ale lapki o takich rozmiarach zwykle mają napęd optyczny, a co za tym idzie są grubsze.
Jak w temacie - szukam wygodnej torby/pokrowca, która pomieści 5D markII z gripem i C24-105. Ma mieścić tyle i być poreczne :)
Jakieś propozycje ?
hmm - widze ze nie da sie edytowac postów :)
Ktoś ma doswiadczenia z LowePro Top Loaderami ? 65/70 AW ?
Czy 65 ma sens na zestaw z postu powyzej? Bo 70 wydaje sie juz dosc duzy.
Witam.
Czy mamy na forum jakiś użytkowników torby THINKTANK RETROSPECTIVE 20 ???
Noszę się z zamiarem kupna tej torby ponieważ obecnie mam DOMKE F2 którą chce sprzedać ponieważ jest za duża do noszenia mojego podstawowego zestawu , teraz noszę głównie 1 aparat i 2-3 szkła max więc Domke jest za obszerna i potrzebuje czegoś bardziej zwartego i kompaktowego i właśnie Retrospective 20 wydaje mi się być takim modelem.
Myślę że do noszenia zestawu typu 5dmkII z gripem lub 7d z gripem plus szkła 17-40/70-200 2.8 / 50 1.4 i lampy plus dupereli była by idealna.
Ktoś coś może powiedzieć o tej torbie ????? Bo model 30 chyba będzie za duży i wyjdzie na to samo jak bym został przy Domke f2.
Pozdro
Jeśli nie zamierzasz chować do torby aparatu z założonym 70-200mm, to w zupełności wystarczy Retro 10, którą to torbę polecam jako jej użytkownik. Różnica między R10 a R20 to głębokość. Twoje dwa pozostałe szkła są dość małe i mógłbyś ich "szukać" we wnętrzu R20, nosząc przy okazji sporo pustego powietrza. Do R10 zmieścisz 70-200mm z odwróconą osłoną, aparat z 17-40mm i 50-tkę. Zostaje przednia kieszeń na lampę, osłonę 17-40, drugi korpus lub co tam sobie zapragniesz schować :-)
Mje w retro 10 wchodzi:
1. 5d ( bez gripa, ale jak tak spojrzałem na torbę to pewnie i z gripem wejdzie :-) ),
2. 35L
3. 135L
(oba z oslonami zapietymi przodem do przodu :-) , dowolnie przypiete do aparatu),
4. fuji x100 (czyli i dowolna lampa. W kieszonke obok aparatu),
5. laptop 11" (do kieszeni przedniej - średnio wygodne),
:-)
Pozdr