Oj, wtopa - to jest w zasięgu transportu miejskiego :D
W takim razie poradzimy sobie sami. Dozo jutro o 10:00@BP/KFC koło Plazy.
Wersja do druku
Oj, wtopa - to jest w zasięgu transportu miejskiego :D
W takim razie poradzimy sobie sami. Dozo jutro o 10:00@BP/KFC koło Plazy.
Ta szkoła to moje rejony, jakieś 300-400m ode mnie. W zeszłym roku był tam spory pożar:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...m_budynku.html
10 będę. Jadę autem i mam 2 miejsca (jak trzeba 3 za fotelik) więc możemy gdzieś dalej skoczyć...
ja do Plazy przyjeżdżam mpk także jak się da gdzieś mnie później wcisnąć chociażby do golfa 3-jki z dobrym zapleczem muzycznym to chętnie ,)
Ja będę miał miejsca, więc do zobaczenia :)
Potwierdzam, mam znajomego który mieszka na warszawskim, przechodziliśmy tamtędy w zeszłym roku, chciałem się tam wbić ale znajomy mówił, że po tym pożarze może być kiepsko. Z zewnątrz widać, że cały dach jest spalony. Tomdz skoro mieszkasz niedaleko to może się umówimy w przyszłym tygodniu na jakąś wstępną eksplorację bez sprzętu żeby zobaczyć czy w ogóle warto??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A i oczywiście potwierdzam swoją obecność jutro - tak jak micles powiedział będziemy razem. Czy jest jakaś możliwość żeby po foceniu (albo nawet też w drodze tam) ktoś mnie zgarnął/podrzucił z Głogowskiej/Hetmańskiej. O ile dojazd spoko to raczej będę chciał szybko wrócić ;-)
Planuję zacząć od estakady:
http://wikimapia.org/p/00/00/62/83/95_big.jpg
Potem tunel pod nią
http://www.kubacichocki.pl/gallery/p...edium/0019.jpg (po lewej)
Co Wy na to ?
Goomis - wiadomość na PW
goomis prawdopodobnie będę Cię mógł podrzucić na 28czerwca/hetmańska :)
i bede mial miejsce w samochodzie chyba ze ktos z mosiny będzie jechał :]
Madc0w weź te wyzwalacze :)
ok spx wezme :)
ja odrazu podjade pod estakade (bo tak mi duzo wygodniej niz się pchać przez centrum)
od strony mleczarni naramowice
także Cichy w razie czego będę dzwonił na Twój tel ten na stronie :)
Jakby co, to mam transport, wbijam się do auta którym jedzie goomis. Podjadę do niego na Głogowską/Hetmańską, bo mam kawalątek.
Dziękujemy bardzo Cichemu za organizację pleneru. Jak widać, wyzwalacze albo kabel w terenie są niezmiernie przydatne, a podczerwieni wierzyć nie należy :D No i ciężarki do statywów z parasolkami.
Zdjęcia będą jak będą. Pewnie niedługo, bo ochotę na ich obrobienie mam, a zajęć dodatkowych raczej nie.
Grupka pojechana Samyangiem 14mm na f=2.8. Są świadkowie :) Zdjęcie bez obróbki.
PS. Pisać, kto jest kto, bo że 2 Michały, to wiem, ale po nickach to już nie.. :)
od lewej to Goomis i Micles, reszty nie rozpoznaję/ nie dowidzę
ja chcę foty!
przedostatni JA :)
No to od lewej :
Goomis
micles (nie poznałeś? Aa, no tak, bo miałem buty na nogach :D)
3 od lewej - ja :)
O, widze, ze Marta sie zalapala na wiosenny plener:)
Pokazcie w koncu jakies zdjecia:p
Tak przy okazji
pomyslalem sobie, ze nastepny plener moglby byc w jakims opuszczonym sadzie:)
Teraz drzewa zaczynaja ladnie kwitnac, wiec moznaby z tego zrobic niezle tlo, co Wy na to?
ja niestety nie bardzo mam czas teraz przejrzeć i obrobić zdjęcia
Takie dwa na szybko (oba Samyang'iem 14mm na 5D):
Koreanski sprzet chyba rzadzil na tym plenerze, co?:)
Cóż... Sami wymiata! Ale powyżej 24mm szkła manualnego to już nie łykam.
dobra nie będę taki i ode mnie 2 zdjęcia ;)
i 1 fiszem taki mały backstage
Na bloga wrzuciłem kilka tak o wybranych (zrobiłem jakieś 550zdjęć dzisiaj) bez większej edycji większość zgrana prosto z puszki i tylko z LR wyeksportowana. Także jak ktoś chce rzucić okiem na te kilka zdjęć to zapraszam. W tygodniu jakoś więcej posiedzę to wrzucę coś obrobionego pewnie.
TA wymiata. Po obróbce (kontrast na grafitti) będzie mniam-mniam!
To i ja coś wrzucę...
no to się skończyło rumakowanie :]
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
mi się to w tunelu podoba to z chustą mniej
Bardzo podobają mi się te Wasze fotograficzne wypady. Co muszę zrobić, żeby zostać członkiem-kandydatem (mieszkam w P-niu)? ;):-D
chyba ostatni raz z Tobą pojechałem Cichy ,) chyba pokasuje wszystkie zdjęcia :roll:
Nie tragizuj tylko obrabiaj :)
Jeszcze jedno dla drugiej koleżanki, żeby nie czuła się pominięta :)
to z chustą miodzio...szacun..
Cichy następny wypad zrobimy z obsługi lightrooma i fotoszopa :)
O żesz! Jak to pierwsze zobaczyłem, to aż spojrzałem na belkę przeglądarki, żeby zobaczyć, czy siedzę w tej zakładce co zamierzałem :D Tak wykreować, no popatrz. Niczym z okładki NG :D
Dobra, ostatnie w kolorze i ide na film :)
No to, żeby wkupić się w Wasze łaski - i pójść z Wami w plener - oprócz pół litra, czego jeszcze potrzebuję?:-D
Cichy, byłbyś chociaż tak miły i wrzucił foty na samym końcu :-P
Co my mamy teraz zrobić z tak niebotycznie zawieszoną poprzeczką? ;->
Ostatnie imo przesadzone. Ja postaram się dorównać konkurencji, ale to będzie wymagało ode mnie poświęcenia się i przesiedzenia jeszcze kilku godzinek przed kompem :D
micles nie bądź żyła wrzuć coś
Widze, zapisałem w złej przestrzeni kolorów. Już poprawione.
http://www.kubacichocki.pl/10/plenerek01/m03.jpg
Wuja, nie rozśmieszaj mnie i nie mów, że teraz zobaczyłeś diametralną różnicę pozwalającą Ci zaakceptować tę fotkę. Bez obrazy: "bez" i "z" uzgodnieniem profilu barwowego takich wyczulonych na piękno znawców jak Ty, ta fotka jest jakościowo, mówiąc delikatnie, o kilka kroków przed Twoją twórczością. Inaczej: w meczu piłki nożnej widzę Cię jako sędziego*, z pewnością nie jako zawodnika. ;)
* -takiego w Polsce, a nie np. w Anglii. :-P
Przesadzone = chodziło mi głównie właśnie o kolory. Trudno, żeby były ok, jeżeli zdjęcie było zapisane w innej przestrzenie barwowej, niż autor zamierzał. (w końcu powstają różne przestrzenie barwowe, bo się od siebie różnią, a nie są takie same).
Drugą sprawą która mi się rzuciła na oczy są białka, jak już wyżej napisałem. Te ostatnie mogą ulec znacznemu rozjaśnieniu nie tylko podczas korekcji lokalnej, także argument o nie-grzebaniu mnie nie przekonuje - jak dla mnie powinieneś ściemnić :D
Reszta zdjęcia jest jak najbardziej ok, i nie wiem basalo, czemu taką agresją (może za mocno powiedziane) się wykazujesz. Mam swoje zdanie i koniec, a moją twórczość zapraszam do skomentowania w moim wątku. Link jest w podpisie. Enjoy.