czyli jednak coś robią :lol:
Wersja do druku
Ostatnie co można by zrobić to, żeby zadowolony posiadacz MIII spotkał się z niezadowolonym i żeby podłączyć szkła niezadowolonego do korpusu zadowolonego i zobaczyć jaki będzie efekt. Mocno kłopotliwe. Ale byśmy wiedzieli więcej.
tu wszytstko jest jasne. ja badałem 5d3 kolegi i jego szkła, w wielu konfiguracjach z moim 5d3 i moimi szkłami. moje szkła u niego super. jego szkła u niego super. wszystkie szkła u mnie albo tak sobie albo źle :)
No właśnie, to chciałem sprawdzić, ze swoim oraz innym 5d3 ale nie miałem u kogo. Wydaje mi się, że nasz problem ( choć nie wiadomo czy jest identyczny, ale to akurat ma mniejsze znaczenie) jest nienaprawialny lub serwis w Polsce tak działa. U mnie wymienili mirror box, u ciebie niby AF. Efekt średni lub negatywny. Nie wiem szczerze co dalej...Berlin?!
Ech... brak mi słów i pomysłu. Chyba zostaje ten Berlin, choć możliwe, że tego naprawić się nie da i każda taka próba kalibracji itp skończy się mniejszą lub więlszą porażką. Chciałem kupić w tym roku dwa szkla 50 i 24 lub 18-35, przez myśl mi nawet przeszło 85L , ale po prostu nie chcę wtopić i zamrozić znów pieniędzy a jak na domową wystawę to zdecydowanie dla mnie za drogo.
Habakuk, a sprawdzales prace tego korpusu w roznej temp. swiatla??
Sry za podwójny wpis, myślałem, że sie nie zapisał. ( na marginesie chodzilo o 16-35)
Po intensywniejszym sprawdzeniu 135L i 5d3 jestem w prawdziwym szoku-szkło pudłuję jak nigdy szczególnie na większą odległość, czasem zachowanie jest wręcz losowe. Nigdy nie miałem z nim problemów. Porównywałem LV kotrastowy z AF. Na LCD to jeszcze wyglądało na monitorze jest po prostu mydło. Panowie-ręce mi opadły.
zaix Jak bedziesz sie pozbywal systemu canon-a daj znac ?;)
A jesli mozesz napisz jeszcze na jakich odleglosciach pudluje 135L?
@Raideur-a ty już skórę na niedźwiedziu dzielisz:)
Jak już wszelkie środki zawiodą to się pozbędę, ale nie mam ochoty tego robić z wyłącznie jednej przyczyny-lubię szkła, które mam-są ostre, wybierane, szanowane. Po to wszedłem w ten system, nie doczekałem się jeszcze przyjemności obcowania z 85L.....jak wszelkie drogi zawiodą nie będzie wyjścia, ale łatwo nie odpuszczę.
Co do odległości to mnie zagiąłeś-a w zasadzie to zagięła mnie odpowiedź, której Ci udzielę. Sprawdzałem exif dla 2 plików, jeden był na oko robiony na 2 razy większą odległość a tam w jednym i drugim 16,5 metra, także nie mam pojęcia jakim cudem jest taki zapis-ale nie jestem w stanie udzielić Ci precyzyjnej odpowiedzi. Dziś mogę jasno stwierdzić-serwis nic nie poprawił, na początku myślałem, że jest inaczej, ale sprawdzałem po łebkach i szczerze-martwiłem się, że znów okaże się, że zmarnowałem czas.-miałem rację .
Czy ktoś się z was orientuje jak wygląda sprawa niezgodności towaru z umową (czy przysługuje mi takie prawo mimo skorzystania z gwarancji producenta?)