Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
A to nie jest przypadkiem tak, że entry level właśnie niedawno zobaczyliśmy? W zasadzie poza pozycją "tani" EOS R spełnia wymogi. :mrgreen:
Ty mówisz jak jest a ja o tym jak to sobie pozycjonuje canon :D rumorsy zapowiadają, że entry-level to dopiero się pojawi ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Ty mówisz jak jest a ja o tym jak to sobie pozycjonuje canon :D rumorsy zapowiadają, że entry-level to dopiero się pojawi ;)
To praktycznie pewne, od miesiąca czy dwu jest zarejestrowany korpus z rozdzielczością co do piksela jak w 6d2. Powinien się pojawić w ciągu ca. pół roku.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
To praktycznie pewne, od miesiąca czy dwu jest zarejestrowany korpus z rozdzielczością co do piksela jak w 6d2. Powinien się pojawić w ciągu ca. pół roku.
To jak pistolet przystawiony do głowy.;)
Chyba nie ma innej drogi dla amatora jak R.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
strach się bać - będzie sequel opwieści o nieśmiertelnej 18mpix matrycy
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
To jak pistolet przystawiony do głowy.;)
Chyba nie ma innej drogi dla amatora jak R.
nie kupisz tego canonowego entry level bo dostanie nową starą wiecznie żywą matrycę z 6DII
ja kupię 5DIV albo nie kupię nic - tyle ciekawych rzeczy zakupiłem z kasy przeznaczonej na 6DII że aż sam jestem pozytywnie zaskoczony
Jest jeszcze do wzięcia matryca z 5DS :lol:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Raczej nie, choćby ze względu na AF (brak DP). Niemniej następca 5ds w wydaniu bezlusterkowym wydaje mi się wielce prawdopodobny.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Raczej nie, choćby ze względu na AF (brak DP). Niemniej następca 5ds w wydaniu bezlusterkowym wydaje mi się wielce prawdopodobny.
Dadzą AF jak w Nikonie w końcu to nie body do sportu ;)...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
ale to raczej nie do entry level :mrgreen:
Jakoś nie mogę ogarnąć tego pozycjonowania R. Jeżeli mają się pojawić "entry level" i "pro" to chyba poziom aktualnego R zniknie.
Czy R to takie body "na próbę", sklecone na szybko żeby nie stracić kontaktu z rynkiem jak pierwszy EOS M, a potem pojawią się body "z numerami" ułatwiającymi pozycjonowanie?
Nikon od razu się zdeklarował.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Czy R to takie body "na próbę", sklecone na szybko żeby nie stracić kontaktu z rynkiem jak pierwszy EOS M, a potem pojawią się body "z numerami" ułatwiającymi pozycjonowanie?
Nikon od razu się zdeklarował.
Dokładnie tak to wygląda jak w momencie premiery eMki.
Co do Nikona to ja bym się nie patrzył zbytnio na ich przykład, bo niezależnie od dobrych produktów to biznesmeni z nich średni ;)....
Edit: przy tym należy pamiętać, że Canon nie jest firmą która początkuje na rynku bezluster więc mają wiedzę jak to wszystko pogodzić żeby wyjść na swoje i żeby produkt miał sens.