Czy 6D ma ta identycznie duzy wizjer jak w 5d3? Z ta roznica ze nie ma 100% pokrycia?
Wersja do druku
Czy 6D ma ta identycznie duzy wizjer jak w 5d3? Z ta roznica ze nie ma 100% pokrycia?
Dzięki za link. W końcu wiem jaka jest faktyczna prędkość zapisu przez 6D. Wg tego testu nie powinno być różnicy w zapisie na kartach 45 i 95 MB/s (Sandisk Extreme i Extreme Pro) a jednak powyżej 20 rawów w serii, każdy kolejny szybciej wykonuję na 95 MB/s niż na 45 MB/s.
Sprawdzał ktoś jak 6D softowo koryguje ogromną winietę obiektywu 24/2.8 IS? To samo pytanie w sprawie korekty sporej CA jaką ma 85/1.8 na pełnej dziurze - dobrze ją usuwa ?
Może ktoś mi przypomnieć na czym polegał problem z nowym akomulatorem?
Chodzi o to że po zakupie 6D aparat nie odpalił bo bateria była rozładowana, więc włożyłem ją do ładowarki i tak miga dioda od 2 godzin że wciąż jest tak jakby 0%, gdzieś po drodze tego tematu czytałem że należy wyjąć baterie czy coś tam z nią zrobić i nie pamiętam co.
@poli_x
Wiesz co miałem tak kiedys z akumulatorem do 5DMkII (zamiennik) padł po prostu bałem się że ładowarka mi padła - musisz kupić nowy :(
Nic bardziej mylnego, nie kupuj póki co ładowarki. Miałem to samo, i przy tych aku to był popularny problem. Zaraz odnajdę co trzeba zrobić i wrzucę tutaj.
EDIT: Ok znalazłem dosyć szybko ;)
Tutaj masz link z info co trzeba zrobić:
EOS 6D - Canon Polska
Rozwiń zakładkę "Rozwiązanie" i postępuj krok po kroku według tego co tam napisali.
Ja tak zrobiłem i wszystko śmiga jak ta lala :)
Oczywiście daj znać czy pomogło.
Działa, pomogło, dzieki kolego!
az do dzisiaj zapomnialem/olalem ze 6d ma wifi... ale mam pytanie czy zdjecia mozna przewalac na kompa jedynie przez canon utility czy mozna ''wejsc w aparat (karte)'' jak na powiedzmy dysk zewnetrzny i przerzucic co sie chce ?
Możesz korzystać jak z dysku zewnętrznego i robić co chcesz.