Strona 434 z 495 PierwszyPierwszy ... 334384424432433434435436444484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 331 do 4 340 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez poli_x Zobacz posta
    Ponowię pytanie, na co należy uważać przy zakładaniu tej szybki na ekran?
    moja się lekko odbarwiła przy przyklejaniu - taką tęczową poświatę złapała z jednej krawędzi tak na szerokości 0.5-1cm, dlaczego nie wiem może zgiąłem albo "cuś" - ogólnie to nie przeszkadza ale jednak dokucza mojemu poczuciu estetyki. montowałem po jakimś czasie drugą na innym korpusie i nic takiego się nie wystąpiło.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar RTSiak

najpierw przyloz ''na sucho'', przymierz tak zebys za pierwszym podejsciem dobrze przykleil, wyczysc tez dokladnie lcd (w zestawie przewaznie daja jakies szmatki do tego) tak zeby nie zostaly zadne paprochy pod spodem bo slabo to pozniej wyglada ;]

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Spoko, dzieki za rady, a jak jest z tymi kartami pamięci? Wiem ze 6d max wyciąga 35mb/s, czy jest sens inwestować w 95ke?

Spoko, dzieki za rady, a jak jest z tymi kartami pamięci? Wiem ze 6d max wyciąga 35mb/s, czy jest sens inwestować w 95ke?
    Przy MagicLantern się przydaje - nie wykorzystasz pełnej prędkości, ale może w przyszłości z innym aparatem już tak

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    moja się lekko odbarwiła przy przyklejaniu - taką tęczową poświatę złapała z jednej krawędzi tak na szerokości 0.5-1cm, dlaczego nie wiem może zgiąłem albo "cuś"...
    U mnie też zrobiły się takie "tęcze" podczas "przyklejania". Odkleiłem ją więc do połowy i dokładnie dociskając przykleiłem ponownie i teraz jest idealnie.
    Do tej pory od kilku lat do aparatów i telefonów używałem również bezklejowej folii "Brando" Ultra Clear - jest trochę tańsza, ale nie dałoby się jej nakleić na górny wyświetlacz, gdyż jest wypukły. Folie "Brando" w 500D mam naklejoną od prawie 5 lat, aparat używany jest dużo i to przez różne osoby, a folia jest niemalże w idealnym stanie, mam nadzieję, że ta też będzie tak wytrzymała. Co do tanich folii to przerabiałem kilka i dałem sobie spokój.
    PS
    Co do ceny osłony "LCD GGS LARMOR" to myślę, że duża jej część to opakowanie, gdyby była zapakowana w kartonik i woreczek foliowy mogłaby pewnie kosztować dużo mniej.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie

Nie ma absolutnie żadnych rozsądnych przesłanek na topienie kasy w taką kartę
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Nie ma absolutnie żadnych rozsądnych przesłanek na topienie kasy w taką kartę
    Oczywiście, że są! Zależy oczywiście od rodzaju uprawianej fotografii. Np. w reporterskiej są, w architekturze czy portretowej nie widzę. Mam na myśli opróżnianie bufora (zdjecia seryjne). Pracuję na Sandisk'ach 45 i 95 MB/s

--- Kolejny post ---

...Wiem ze 6d max wyciąga 35mb/s, ...
    a skąd taka wiedza, jeśli mogę zapytać. Mi nie udało się znaleźć wiarygodnego źródła, więc chętnie dowiem się jak jest na prawdę
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Pełne uzależnienie

jakieś porównanie kart sd na 6D
    https://fstoppers.com/gear/linustech...showdown-61246
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez vaas Zobacz posta
    Oczywiście, że są! Zależy oczywiście od rodzaju uprawianej fotografii. Np. w reporterskiej są, w architekturze czy portretowej nie widzę. Mam na myśli opróżnianie bufora (zdjecia seryjne). Pracuję na Sandisk'ach 45 i 95 MB/s

--- Kolejny post ---

a skąd taka wiedza, jeśli mogę zapytać. Mi nie udało się znaleźć wiarygodnego źródła, więc chętnie dowiem się jak jest na prawdę
    Nie ma żadnego sensu ze względu na ograniczenia puszki 6D - poczytaj instrukcję, to się dowiesz. Używam klasycznych SanDisków 45 i Ultra 30 na 6D i nie widzę różnicy przy zdjęciach seryjnych.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 14-03-2015 o 22:12
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Cytat Zamieszczone przez vaas Zobacz posta

--- Kolejny post ---

Canon 6D Fastest SD Card Write Speed Tests and Memory Card Comparison - Camera Memory Speed Comparison & Performance tests for SD and CF cards

Strona 434 z 495 PierwszyPierwszy ... 334384424432433434435436444484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów