Ja nie mam czym jechać... No i smutno tak we dwójkę, jeszcze sobie coś pomyślą o nas i co.
Wersja do druku
Ja nie mam czym jechać... No i smutno tak we dwójkę, jeszcze sobie coś pomyślą o nas i co.
Mogę też się przejechać jeśli nadal aktualne.
widziałem, że ktoś proponował to wydarzenie, więc aktualizuję:
http://www.mmpoznan.pl/10666/2010/4/...?category=news
ktoś włóczy się może po mieście w tygodniu? w tym tygodniu będę streetował z nową zabawką (Olympus AF-1) i szukam towarzystwa.
Rok temu byłem na tym forcie - szału nie ma, z fotograficznego punktu widzenia absolutnie nic ciekawego.
Do tego dzikie tłumy zwabione modnym hasłem Photo Day... Wydaje mi się, że będzie to idealna okazja na zupełnie bezproduktywne podniesienie sobie ciśnienia.
PS: jak wygrzebie jakieś zdjęcia, podlinkuję.
Oż kurde, jaki ten Internet mały :)
Dla wyjaśnienia - to nie była żadna eksploracja "na dziko", kumpel pracuje w firmie administrującej obiektem i zorganizował wycieczkę dla znajomych :)
Zdjęcia były na tyle słabe, że chyba nawet rawów nie wywołałem... Rzucę jeszcze okiem do archiwum.
Na na fort też bardzo chętnie, ale nie z dzikim tłumem i bez aparatu :)
ktoś chętny na
http://www.opuszczone.com/galerie/barwa/index.php (Mosina ~20km od Poznania)
jak na razie wstępnie ja + kumpel nikoniarz, z 2-3osoby jeszcze by się przydały
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
termin wstępnie przyszła sobota (23.04)
no ja dzisiaj tam zajrzę bo będę w okolicy ale z tego co widziałem tydzień temu z targowiska obok to ciągle tam sam syf :)
niby tam mają budować coś niedługo (nie pamiętam dokładnie czy jakiś ośrodek sportowy (coś w stylu basen silownia etc, czy coś handlowego)
znalazłem w gazetce lokalnej z 2008roku że niby to sprzątnęli (wewnątrz - wywieźli gruzy itd.) + maja to rozebrać i zbudować od nowa albo zostawić w takim stanie w jakim jest i postawić tam jakieś mieszkania :]
Hmm, no nie wiem. Zeszłego lata jeszcze stało jak na fotach. Ale jakie tam sesje chcecie urządzić?
byłem dzisiaj jest brama postawiona (dość wysoka) zamknięta na niej logo jakiejś firmy budowlanej i ogólnie wygląda to na brak wstępu (patrząc od wejścia przy torach) może się da jakoś tyłem ale nie miałem czasu dzisiaj sprawdzić dokładnie i szukać jakichś potajemnych wejść + nie wiadomo jak z bezpieczeństwem tam
Hej ludziki.
Poszukuję jakiegoś sadu owocowego z jabłoniami jak najbliżej Poznania/Swarzędza.
KTOKOLWIEK WIDZIAŁ, KTOKOLWIEK WIE!!
Proszony jest o podanie lokalizacji tutaj albo na PW!
PILNE!!
:-D
lepiej tutaj, bo mnie też sie przyda takie info ;)
Już pytałem w tym wątku, ale chyba nikt nie wie. Rozglądałem się po okolicy i sadów trochę jest (nie wiem czy z jabłoniami), tylko że wszystkie opłotowane i/lub z przylegającymi przetwórniami, więc wbicie "na lewo" raczej nie wchodzi w grę. A jeśli chcecie chodzić i pytać o zgodę to jest pare miejsc... ;-)
oczywiście miałem na myśli 24 :)
z bezpieczeństwem to jak ostatni raz tam byłem (z 4-5lat temu) to było w troche lepszym stanie, teraz juz sporo rozebrali wiec lepiej nie ryzykować ze komus cegla na glowe spadnie.
także plener tam odpada.
Kto ma ochote jutro na sesję ? Będzie okazja przestrzelić Samyangi i pofotografować modelki ;)
no sory, ale jutro to raczej nie da rady... :-|
ale pojutrze albo za tydzień - chętnie 8-)
Głowy nie dam, ale chyba tutaj: http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc...svActive=false
był/jest taki mikro sadzik z jabłoniami. :)
Nie pytam, kto nie da rady, ale kto da radę :) Jutro tylko i wyłącznie. Ma być jedyny ciepły dzień w kwietniu :P
A gdzie ta sesja i o której?
8mm Samyang też będzie? ;)
Dziś to nie, nie ma co na hura jechać. Jutro od rana raczej, no bo po południu pogrzeb i moze ktoś będzie chciał pooglądać...
od rana?
noooo to może może... ;)
masz już wymyślone gdzie?
No właśnie nie, ale mogą to przecież być miejsca już odwiedzone, bo w słońcu to nie bardzo.
to wymyśl coś w pobliżu i ~9:00, to z chęcią wpadnę na 1h ;)
może fort VIa?
może fort V? (wszystko demolka)
może okolice plazy?
może pętla pst?
a może jakieś lasy w okolicy s.l.?
w ostateczności sołacz.
pamiętaj, że jutro prawie wszystko pozamykane.
i że wiosna jeszcze nie rozkwitła - kolorów to tak średnio.
Też jestem chętny. Im wcześniej tym lepiej.
Nic nie pasuje :) Wolałbym jakieś opuszczone coś, w stylu miejsc które już odwiedziliśmy, żeby można było we wnętrzach trochę cienia złapać. Budomel odpada, na Szarych Szeregów ostatecznie, ale już tam byłem przy okazji ostatnich zdjęć.
Ok, mamy :
2 modelki (fajne)
godz. 10 jeszcze nie wiadomo, gdzie zbiórka
Fotografów:
1. Ja
2. Micles
3. Mxw* ?
Brakuje jeszcze ze 2 osoby :)
ja właściwie od rańca jestem wolny to bardzo chętnie, zima strasznie mnie ogoliła z portretów więc łapię się na to, mam nadzieje że wymagania sprzętowe nie są wygórowane ? bo u mnie, no to co w stopce :roll:
hm hm szkoda ze dzisiaj tego nie robicie
jeszcze pomyślę ale może wpadnę jutro
Ja chętny, godz. 10 obojętnie gdzie :)
dobra wstępnie mnie zapisz
Ja też! Co prawda 9.00 byłaby lepsza. Na pewno do około 12 chętnie pofocę, weź tylko samyanga 14mm i od razu zeszyt z rezerwacjami na niego ;-)
P.S. w razie co to 8mm mam więc nie musisz brać żadnej nówki jeżeli chce ktoś po testować(Chris_11 np.) to jak najbardziej udostępniam swoją ;-) Moja jest ostra z obu stron równo mocno - nie tak jak niektóre opisywane na forum sztuki co mają słabszą lewą stronę, także nie musisz się martwić o jakość ;-)
@Czapa o sprzęt się nie martw, mogę Ci pożyczyć 40D, a szkieł też na pewno brakować nie będzie ;-)
ja też chętna! jak najbardziej!
ja bym chciał 85 1.4 samyanga podpiąć+ może fisza na kilka zdjęć
jeżeli o mnie chodzi to uroczystości pogrzebowe raczej mnie nie interesują
Dobra, Steady, Madcow i Goomis wg kolejności zgłoszeń + Ja i Micles. Na 2 dziewczyny to i tak za dużo.
PS. ma ktoś głowicę statywową ? Wezmę 2 lampy, + parasolki + dużą blendę + lampki ciągłe, ale te ostatnie raczej we wnętrzach tylko przydatne.
PS. 2 Zbiórka godz. 10, tylko zastanówmy się gdzie jedziemy :)
mogę wziąć YN 460 II + statyw + parsolka + wyzwalacze Yongnuo jak ktos ma ochotę obejrzeć (niestety 1nadajnik 1odbiornik)
....
.
Reasumując w "mojej" grupie:
2 modelki (jedna z Playboya :P)
Osoby do fotografowania i pomocy :
Steady, Madcow, Goomis, Micles, Czapa. Focimy od 10 +- 3 godziny, więc jeśli ktoś ma być tylko godzinę, to może zwolni miejsce :]
Od 10 +- 3 godziny, czyli od 7 do 13? :D (wybacz :P)
Od 10 do +- 13 by należało by to rozumieć :)
Jak widzę, żadnych propozycji co do miejscówki nie macie. Umówmy się zatem na miejsce zbiórki na parkingu BP/KFC koło Plazy. Mam fajną miejscówkę w okolicy Naramowic, którą należy przetestować koniecznie :) Można jeszcze pomyśleć nad czymś dodatkowym w okolicy (czyli np. okolice Biedruska).
.
.
Proszę uczestników o potwierdzenie przybycia w umówione miejsce :)
Halo ludziska, żyjecie ? :)
Potwierdzam (i za goomisia również, przyjedziemy pewnie razem). Samochodu nie mamy (na razie) - Cichy : da radę się do ciebie wbić na pakę?
Się nie załapałem widzę... :-(
potwierdzam
http://www.opuszczone.com/galerie/poznan_szk/index.php
to wygląda całkiem nieźle (to podobno gdzieś w okolicach warszawskiej)