Teraz to zenitary widziałem nawet po 800-900zł. Przesada... Ale widocznie rynek i na takie jest.
Wersja do druku
Teraz to zenitary widziałem nawet po 800-900zł. Przesada... Ale widocznie rynek i na takie jest.
Potwierdzam czyste szaleństwo! na aukcjach, parę lat temu przed "erą filmowania" coś co teraz jest za 500 można było kupić za 100.. ale tak to już z antykwariatem bywa, i stare mądre powiedzenie mówi "jeśli wydałeś kiedyś złotówkę na staroć, nie sprzedawaj go za dwie, tylko poczekaj jeszcze trochę a sprzedasz za 10" ;)
To za kilkanaście lat jak tak dalej pojdzie to P-six które mam ze szklami będą bezcenne...
Witam, planuje zakup heliosa 44M-6 MC i chciałbym kupić adapter z potwierdzeniem ostrości, znalazłem takie coś czy ktoś kupował może u tego sprzedawcy? Warto kupić właśnie ten adapter?
PS
Witam, serdecznie wszystkich na forum!
Ja swój kupowałem na ebay'u poniważ jakość podobna a cena o niebo niższa. Mam takie coś i dziala bez zarzutów z 50D. http://www.ebay.pl/itm/AF-Confirm-M4...#ht_2319wt_922
Zamiast 44M-6, rozważ 77M-4 wspomniany przeze mnie wyżej, wygląda bardzo podobnie ale ma skróconą ogniskową do 50mm i światło 1.8, jest ostrzejszy ma lepsze powłoki i daje ładniejszy bokeh, wielu stawia go na równi z Zenitarem 1.7/50mm.
Dendeliony działają dobrze, problem moze być przy jasnych szkłach ostrząc na dalsze odległości bliżej nieskończoności, zdarza się wtedy spory FF lub BF.
Ale to nic dziwnego, nawet firmowe jasne szersze szkła potrafią mieć problem z ostrzeniem na dalszych dystansach.
ja kupiłem u tego pana i ten adapter ADAPTER CANON M42 POTWIERDZENIE AF WYSOKA JAKOŚĆ (3115639261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I działa bardzo dobrze potwierdzenie ostrości . A nawet pomiar światła z obiektywami z mojej stopki.
pewny sprzedawca? jak kupiłeś na ebay'u to jak długo czekałeś na przesyłkę? niby na aukcji pisze 15-30 dni :)
w planach mam zakup Super-Multi-Coated TAKUMAR 50mm 1:1.4 a tego heliosa, chce po prostu kupić do nauki ostrzenia, dlatego wydaje mi się że ten 77M-4 jest mi zbędny bo takumar 50 lepiej się sprawdzi, co o tym sądzisz?