Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Z 430ex2 się da, więc i w tym przypadku powinno.
Poproszę o poradę jak wyłączyć błysk, w Cn lampy i aparatu nie znalazłem nigdzie. Oczywiście nie chodzi o wyłączenie lampy. Pozdrawiam.
Wysłane z Motoroli przez Tapatalk.
U mnie na 580exII te działa. Błyskanie wyłączamy w następujący sposób: menu--> external speedlight control --> Flash firing: disabled
Żeby to było wygodne najlepiej wyciągnąć sobie zakładkę external speedlight controldo ulubionych - czyli zakładka z gwiazdką.
W razie czego tu link jak to niej więcej wygląda How to Control the External Speedlite on Your Canon EOS 6D - For Dummies
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
U mnie na 580exII te działa. Błyskanie wyłączamy w następujący sposób: menu--> external speedlight control --> Flash firing: disabled
Żeby to było wygodne najlepiej wyciągnąć sobie zakładkę
external speedlight controldo ulubionych - czyli zakładka z gwiazdką.
W razie czego tu link jak to niej więcej wygląda
How to Control the External Speedlite on Your Canon EOS 6D - For Dummies
działa elegancko dziękuję jinks.
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
Nie polecam - używałem na urlopie gorille (do 3kg) z 5dmkII + 17-40 i mało był stabilny. Z 24-105 czy 70-200/4 to już kiepsko było i sporo czasu wymagało ustabilizowanie całości (zdjęcia z pilotem i wstępnym podnoszeniem lustra). Po kilku użyciach pękło jedno z ogniw (ok 2mm pęknięcie "panewki") - co już w ogóle destabilizuje całość. Statyw został odesłany przez serwis do producenta i czekam co dalej:-/
Pozdrawiam
Dzięki za opinię.
No dobra, czyli info od producenta jest nierzetelne, tego się spodziewałem :) Chyba mimo wszystko zamówię przez internet wersję do 5 kg i przetestuję z 6D + C24-105, a jak się nie spodoba to odeślę w ciągu kilku dni i co najwyżej stracę koszty przesyłki.
Równie słabą alternatywą jest branie taniego/marketowego statywu, którego nie szkoda wyrzucać do kosza podczas kontroli bagażu podręcznego.
W końcu Canon zaktualizował soft dla Androida ze mozna z 6D przesyłać przez wbudowane WiFi pliki pełnej wielkości.
Witam,
od tygodnia zauważyłem (a raczej usłyszałem) że przy włączaniu i wyłączaniu aparatu słychać piski - dosyć głośne - czy u kogoś wystąpił taki problem?
Pozdrawiam
Les
Bo nie wiem czy wysyłać do serwisu
Chyba dziś postanowiłeś na giełdę zapracować
No na tapatalku jade w dol i w dol i w dol i kazdy watek zakonczony jego postem lol
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Chyba dziś postanowiłeś na giełdę zapracować
Dziwne ale takie same mam wrażenie ;), a przy okazji w 6d nic mi nie piszczy.