Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Tylko taka różnica, że nie mają WiFi i GPS, reszta jest taka sama, sam posiadam taką wersję ;)
Przeliczając na PLN'y zakup z UK wyszedł mi za nówkę 6D 4tysie, czyli nie wiele więcej co za nowego 70D w tamtym czasie.
w Polsce chyba nie było takiej wersji
a szkoda, bo wifi i gps w ogóle nie używam
Jestem pod wrażeniem niskiej prądożerności 6D. Na jednym akumulatorze (i to zamienniku - Phottix) 1910 zdjęć i pozostało jeszcze 34%.
Zdjęcia robione w ciągu 7h, około 75% z obiektywem 24-105 z włączonym IS, reszta 50 1.4 i 85 1.8.
Ile udało się wam max zdjęć zrobić na jednym akumulatorze?
Cytat:
Zamieszczone przez
5pirit
Tylko taka różnica, że nie mają WiFi i GPS, reszta jest taka sama, sam posiadam taką wersję ;)
Przeliczając na PLN'y zakup z UK wyszedł mi za nówkę 6D 4tysie, czyli nie wiele więcej co za nowego 70D w tamtym czasie.
Rozumiem że to wersja na rynek azjatycki czyli bez gwarancji w Europie?
Ja kupowałem na rynku brytyjskim i normalnie z gwarancją.
No to tylko pozazdrościć fajnej ceny :) Byłem przekonany że wersje bez GPS i Wi-Fi były robione tylko i wyłącznie na rynki azjatyckie.
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
Jestem pod wrażeniem niskiej prądożerności 6D. Na jednym akumulatorze (i to zamienniku - Phottix) 1910 zdjęć i pozostało jeszcze 34%.
Zdjęcia robione w ciągu 7h, około 75% z obiektywem 24-105 z włączonym IS, reszta 50 1.4 i 85 1.8.
Ile udało się wam max zdjęć zrobić na jednym akumulatorze?
Ok. 2000 podczas pokazów lotniczych ze 100-400, z włączonym IS i usuwaniem fotek na bieżąco :)
Cytat:
Zamieszczone przez
g_w
Witam,
Mam pytanie dotyczące dwóch wersji 6d - WG i N.
Czy oprócz tego, że N nie ma GPS i WiFi są jakieś inne różnice ?
W USA różnica w cenie pomiędzy nimi to 600$, za te pieniądze to można mieć w zestawie z 24-105f4L, więc jeśli nie potzreba mi tych funkcji to po co dopłacać :-) , tylko nie wiem czy nie ma innych różnic, ze specyfikacji wynika, że chyba nie, ale wolę zapytać. 6d ma być następcą 30d, który wystarczał, ale obecnie trochę się już zużył, nigdy ani GPS ani WiFi mi nie brakowało... więc uważam, że nie są mi potrzebne...
Dzięki.
A możesz dać link do tego sklepu co sprzedaje te wersje N za $600 mniej?:shock:
Bo ja np. znam jeden bardzo solidny sklep:
TheDigitalPros.com - Canon EOS 6D Digital Camera (Body Only)
gdzie można nabyć fantastyczne zestawy z 6d zawerajace np. EF-S 10-22 albo profesjonalny grip do 600d.
I ceny też fantastik.;)
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
gdzie można nabyć fantastyczne zestawy z 6d zawerajace np. EF-S 10-22 albo profesjonalny grip do 600d.
I ceny też fantastik.
Mają fajne motto na samej górze:
"I have a dream" :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
A możesz dać link do tego sklepu co sprzedaje te wersje N za $600 mniej?:shock:
I ceny też fantastik.;)
W zestawie nawet kit 18-55 3,5-5,6 do 6d sprzedają :O zestaw nr 4 :D